© Sven Van Haezendonck

Hamburgerrestaurant bouwt oude Amerikaanse mobilhome om tot keuken

Beastie Burgers op de Mechelse IJzerenleen is volop bezig aan een try-out en het interieur nodigt uit. Zo parkeerde het nieuwe hamburgerrestaurant een oude Amerikaanse mobilhome in de zaak als keuken. “Alles is hier rock-’n-roll”, klinkt het.

Sven Van Haezendonck

Na een try-out opent het nieuwe burgerrestaurant, na Il Cardinale en Ellis Gourmet Burger al het derde in het centrum, eind volgende week officieel de deuren. “Al onze toestellen werken perfect en de eerste reacties van klanten zijn positief. We zijn er klaar voor”, zegt zaakvoerder Sinan Hadzija, die zelf ook kok is.

Hadzija heeft zo’n 200.000 euro geïnvesteerd om de voormalige kledingzaak naast broodjeszaak Croissy te verbouwen, en dat is er aan te zien. De inrichting ademt muziek en rock-’n-roll uit. Dé blikvanger is een typische Amerikaanse mobilhome die verbouwd werd tot keuken, maar ook de rood geschilderde draaitap met namen van artiesten en een muur vol muziekinstallaties op de eerste verdieping spreken tot de verbeelding. “Ik heb voor de naam Beastie gekozen omdat ik een grote fan ben van de Beastie boys en van muziek uit de seventies, eighties en ninenties”, zegt Sinan.

Ruim 30 soorten burgers

Het restaurant in Mechelen is al zijn vijfde zaak, na onder andere Paul’s Boutique in Antwerpen en Babo’s Burgers in Leuven. “Het concept van Beastie Burgers willen wij stap voor stap overal integreren. Al de nadelen in de eerder geopende restaurants buigen we hier om in voordelen. We gebruiken bijvoorbeeld andere broodjes en ander vlees om de kwaliteit nog te verhogen”, legt Sinan uit. Zo hebben klanten de keuze uit meer dan dertig verschillende hamburgers. Niet alleen met Irish beef, Black Angus, kipfilet, lam en vis, maar ook vegetarisch en veganistisch. De sauzen zijn huisgemaakt. De goedkoopste hamburger kost er zeven euro.

Beastie Burgers heeft op twee verdiepingen een verbruikszaal. Buiten komt er ook een terras tussen de leuningen.

Meer nieuwigheden

Na de try-out die deze week nog loopt, is de zaak vanaf vrijdag elke dag open van 11.30 tot 21.30u. “Misschien kiezen we wel nog twee dagen uit om pas vanaf 17u te openen. Dat moeten we nog bepalen. Waarom Mechelen? Het doet me een beetje denken aan Kortrijk, waar ik woon. Het is een heel mooie stad en de mensen zijn hier vriendelijk heb ik al mogen ervaren”, zegt Sinan nog.

De IJzerenleen mag zich overigens aan nog meer nieuwe horecazaken verwachten. Zo opent er binnenkort een vestiging van Poule & Poulette en nog een ander voorlopig nog geheim concept heeft plannen om zich in de populaire winkelstraat te vestigen.

Meer info op de Facebookpagina.