Net té enthousiast: Songfestival-winnaar breekt glazen trofee én duim

Alsof het Eurovisiesongfestival nog niet tumultueus genoeg was verlopen, deed Nemo, de winnaar van dit jaar, er een schepje bovenop. De Zwitserse inzending brak in het optreden na de puntenuitreiking in alle enthousiasme zijn award. Een toepasselijk slot van hun nummer dat Break the Code heet. Op beelden is te zien hoe de zanger zich in eerste instantie niet druk lijkt te maken om het kapotte beeldje en ongestoord van het podium wandelt.

Ach, het zal je natuurlijk worst wezen als je zonet geschiedenis hebt geschreven door als eerste non-binaire kandidaat de grootste liedjeswedstrijd van de wereld te winnen. De cirkel van het controversieelste Songfestival is op die manier mooi rond.

Ook duim gebroken

“Ik heb de code gebroken en ik heb ook mijn trofee gebroken. Misschien kan de trofee hersteld worden. Het Songfestival zelf heeft misschien ook een beetje herstelling nodig”, sprak Nemo op de persconferentie, die naar eigen zeggen ook nog eens hun duim heeft gebroken.

Intussen heeft Nemo ook al een nieuwe trofee gekregen. “Technisch gezien heb ik er nu twee”, kan hij nog enigszins lachen met het voorval.

LEES OOK. Songfestival-winnaar Nemo heeft boodschap voor organisatie: “Misschien moet het Songfestival ook wat hersteld worden”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(WVB)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER