Ga naar de inhoud
Bayern München mag nog dromen van een 7e eindzege in de Champions League.

Invaller Leandro Trossard kan exit van Arsenal niet vermijden tegen Bayern München

 wo 17 april 2024 22:59
ARS
einde
2-2
FCB
    1. 55' - Geel - Konrad Laimer
    2. 63' - Doelpunt - Joshua Kimmich (1 - 0)
    3. 67' - Verv. Jorginho door Gabriel Jesus
    4. 67' - Verv. Gabriel Martinelli door Leandro Trossard
    5. 76' - Verv. Noussair Mazraoui door Kim Min-jae
    6. 84' - Geel - Ben White
    7. 86' - Verv. Takehiro Tomiyasu door Eddie Nketiah
    8. 90+2' - Geel - Joshua Kimmich
    9. 90+3' - Geel - Gabriel Jesus
    UEFA Champions League - speeldag 2 - 17/04/24 - 21:02
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    63'
    Joshua Kimmich
    63'
    Joshua Kimmich
    1 - 0

    Bayern München kan zijn kwakkelseizoen nog steeds redden met een hoofdprijs. De Duitsers klopten Arsenal met het kleinste verschil in München dankzij een treffer van Joshua Kimmich. Invaller Leandro Trossard kon het tij niet keren voor de bezoekers in een rampweek.

    Na de 2-2 uit de heenmatch viel de beslissing in de terugmatch in de Allianz Arena van Bayern München. Daardoor begonnen beide teams terughoudend. 

     

    In de eerste 20 minuten lag het tempo erg laag. Arsenal-speler Martinelli, die Leandro Trossard op de bank hield, zorgde voor de enige dreiging. Zijn schot krulde vrij ruim naast. 

     

    Halfweg de eerste helft was Bayern München twee keer gevaarlijk. Mazraoui haalde uit vanuit een scherpe hoek. White stopte af met een tackle waardoor de bal voorlangs ging. 

     

    Meteen daarna zette Jamal Musiala doelman Raya eens aan het werk. Zijn afstandschot was wel makkelijk te pakken voor de doelman van Arsenal. 

     

    In de rest van de eerste helft waren de Gunners baas. Het vele balbezit leverde echter weinig op. 

     

    Iets voorbij het halfuur moest Neuer al struikelend een afgeweken afstandsschot van Odegaard pareren. Dat deed hij en zo stond het ook halfweg 0-0. 

    Bevrijdende kopbal van Kimmich

    Meteen na rust had het zomaar 1-0 kunnen worden. Twee keer ging de bal tegen de paal. Goretzka kopte tegen het doelhout en in de herneming kon Saliba genoeg storen op de poging van Guerreiro. 

     

    Er was nog altijd min of meer evenwicht tussen Bayern München en Arsenal. De bezoekers kwamen wel minder vaak in de zestien. 

     

    Het was de Rekordmeister die de score opende. Guerreiro zette voor en Kimmich liep beter naar de bal dan Martinelli. De Duitser kopte vervolgens uitstekend binnen. 

     

    Het mentale voordeel lag zo helemaal bij Bayern München. Het duwde meteen door, maar Sané trapte overhaast over het doel van Raya. 

     

    Arsenal had een nieuwe impuls nodig en het bracht Rode Duivel Leandro Trossard en Gabriel Jesus op het terrein. 

     

    In tegenstelling tot vorige week kon Trossard niet voor iets extra's zorgen. Bayern München ving Arsenal uitstekend op. 

     

    Behalve wat scherpe voorzetten gebeurde er niks meer voor de kooi van Neuer. De doelman greep wel nog eens in op een schot van Odegaard, maar de bal leek al naast te gaan. 

     

    Zo stoot Bayern München door naar de halve finales. Arsenal zal de titel moeten pakken in de Premier League als het een trofee wil. 

    Harry Kane: "We konden sneller voetballen"

    • Harry Kane (Bayern München): "We wisten dat het een lastige match ging zijn, maar ook dat we thuis het verschil konden maken. In de eerste helft was het wat afwachtender, wat typisch is voor zo'n match. Na rust waren we gretiger en kregen we kansen. Het lijkt in de Champions League beter te lukken dan in de Bundesliga. Hier slagen we erin om sneller te voetballen."

     

    • Thomas Tuchel (trainer Bayern München): "De eerste helft was als een schaakspel. Wie maakt de eerste fout? Wie gaat er als eerste vol voor? Niemand wilde het doen. De tweede helft was veel beter. We toonden moed en verdienden uiteindelijk de zege. Ik ben trots op mijn team, vooral op Konny (Konrad Laimer, red.), die geplakt was tegen Odegaard. Maar het was duidelijk dat we het enkel konden met een teamprestatie. 

     

    • Mikel Arteta (trainer Arsenal): "In beide duels waren de verschillen heel klein. We hebben ze twee goals gegeven. Er is veel ontgoocheling in de kleedkamer. Ik vind niet de juiste woorden om de spelers op te beuren. Op dit moment moeten we de spelers ondersteunen, want zij hebben ons dit avontuur bezorgd.

    Fase per fase

    22:54

    EINDE: Bayern München stoot door

    Het is afgelopen. Bayern München pakt het ticket voor de halve finales in de eigen Allianz Arena. Voor rust was de wedstrijd in evenwicht. Arsenal kon dat niet vasthouden in de tweede helft. De thuisploeg maakte de beste indruk, scoorde en hield achterin alles gesloten. 

    90+5' tweede helft
    90+5'

    Snelle vrije trap

    Saka lokt een vrije trap uit. Die nemen ze rap en dat levert nog een corner op. Doelman Raya gaat mee. 

    90+3'
    90+3'

    De 1-1 hangt niet in de lucht. Daarvoor ligt het spel te vaak stil. Er vallen ook nog wat gele kaarten: Kimmich voor een fout en Jesus wat later voor wat geklaag. 

    90+2'
    FC Bayern München
    90+1'

    Het werd even gevaarlijk voor het doel van Neuer. Saka kon de bal nog voor doel brengen, maar niemand stond in de juiste positie om af te werken. 

    90+1'

    4 - extra time

    Er komen 4 minuten extra tijd bij.
    90'

    Geen 2-0

    Bayern München kan nog maar eens counteren. Musiala mag schieten, maar besluit te zwak. 

    89'

    Verlengen of niet?

    Arsenal heeft enkel nog wat toegevoegde tijd om de uitschakeling te vermijden. Dat lijkt er wel helemaal niet in te zitten momenteel. 

    88'

    Neuer toch eens in actie

    Ook Odegaard probeert het vanuit een lastige hoek. Zijn schot leek naast te gaan, maar Neuer zet er toch nog zijn hand tussen. Vreemd genoeg krijgt Arsenal geen corner. 

    87'

    Poging Musiala

    Het is Bayern München dat nog dreigt. Jamal Musiala trapt met buitenkant voet de bal in de handen van Raya. 

    86'

    Offensieve wissel

    Nketiah komt op het veld in de plaats van Tomiyasu. Als Arsenal wil scoren, moet het eerst en vooral die aanvallers vinden. Trossard en Havertz hebben zelden de bal. 

    84'

    Onbezonnen White

    Ben White gaat te fel in een duel en laat zijn been hangen. Zonder protest ontvangt hij een gele kaart, de tweede in totaal vanavond. 

    84'
    Arsenal
    82'

    Guerreiro blinkt uit

    De Portugees is bezig aan een prima partij en toont dat nog maar eens. Dankzij zijn hakje kan Bayern München sneller aanvallen, maar al snel volgt balverlies. 

    80'

    Matig geschoten en offside

    Gabriel Jesus krijgt een doelkans, maar de Braziliaan kwam vanuit een buitenspelpositie. Hij mag wel nog naar doel lopen, maar schiet wild over en naast.