Reuters: Elon Musk vliegt naar China om autonoom rijden

Nieuws
Elon Musk is gespot op een vlucht naar China. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden, probeert de Tesla-topman hoge functionarissen in het land te ontmoeten om de Chinese introductie te bespreken van Tesla’s software voor autonoom rijden.
anp
zondag 28 april 2024 om 10:16
Afbeelding
beeld anp

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s kwam vier jaar geleden al met zijn autopilotsoftware FSD. Maar dit moet nog beschikbaar worden in China, ondanks dat dit tegenwoordig een van de belangrijkste markten is van het bedrijf.

Tesla kampt de laatste tijd met tegenvallende verkopen, onder meer door felle concurrentie in China. Rivaliserende Chinese autofabrikanten zoals Xpeng proberen daarbij een voordeel ten opzichte van Tesla te behalen door zelf met software voor zelfrijdende auto’s te komen.

Gegevens

Musk zou ook goedkeuring willen van de Chinese autoriteiten om in het Aziatische land verzamelde gegevens naar het buitenland te mogen sturen. Daarmee kan Tesla dan algoritmen trainen voor zijn technologie voor autonoom rijden.

Naar welke landen Musk op reis gaat, wordt scherp in de gaten gehouden in de financiële wereld. Onlangs stelde hij een bezoek aan India nog uit in verband met ‘verplichtingen’ bij Tesla. Niet veel later kwam naar buiten dat Tesla de prijzen van Tesla’s in China en de VS verlaagde om de verkopen aan te jagen.

De autofabrikant maakte onlangs ook bekend wereldwijd meer dan 10 procent van de banen te schrappen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tientallen doden en vermisten op Sumatra door overstromingen

Op het Indonesische eiland Sumatra zijn minstens 34 mensen omgekomen door plotselinge overstromingen. Huizen, wegen en moskeeën raakten beschadigd. Zeker zestien mensen zijn nog vermist, melden lokale autoriteiten.

Afbeelding

Universiteiten maken demonstratieprotocol

Universiteiten zijn bezig met het maken van een demonstratieprotocol. Dit zei Jouke de Vries, interim-voorzitter van de Universiteiten van Nederland (UNL), zondag in het tv-programma Buitenhof. Hij gaf twee voorbeelden van regels.

Afbeelding

Activisten dreigen met acties tegen uitbreiding Tesla-fabriek

Verschillende activistische groepen waarschuwen voor nieuwe protestacties tegen de uitbreiding van de grote autofabriek van Tesla bij Berlijn.

Afbeelding

Beleggers kijken uit naar cijfers ABN AMRO en inflatie VS

Beleggers krijgen in de nieuwe beursweek nog wat kwartaalresultaten te verwerken, al hebben zij de meeste cijfers achter de rug. Op de Amsterdamse beurs is ABN AMRO aan de beurt. Uit de Verenigde Staten komen inflatiecijfers.

Afbeelding

Dijksma over illegale feestvierders Utrecht: schaamteloos gedrag

Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma is boos over het gedrag van mensen rond de demonstratie Rave voor de Rafelranden zaterdag. In de stad vonden twee illegale feesten plaats en werd een pand gekraakt.

Afbeelding

Opnieuw zware gevechten in uiterste noorden van Gazastrook

In Jabalia, enkele kilometers ten noorden van Gaza-Stad, wordt hevig gevochten tussen Israël en Hamas, melden zowel het Israëlische leger als Hamas.