De stoeltjes worden te koop aangeboden via een veilingswebsite.© yjs

Stoeltjes stadsschouwburg staan te koop: “Veiling loopt nog tot begin mei”

Sint-Niklaas -

Over minder dan een maand sluit de stadsschouwburg in Sint-Niklaas een half jaar lang de deuren. De zaal wordt gerenoveerd en de hellingsgraad van de zitjes wordt steiler om zo het zicht vanuit de zaal te verbeteren. De oude stoeltjes worden nu te koop aangeboden via een veilingswebsite.

Wie graag een stukje cultureel erfgoed uit Sint-Niklaas wil bemachtigen, kan nu zijn of haar slag zijn. Terwijl de laatste voorstellingen van het cultuurseizoen nog volop aan de gang zijn, wordt tegelijk ook al voorgeblikt op de nakende veranderingen die de zaal zal ondergaan.

LEES OOK. Laatste voorstellingen in huidige stadsschouwburg: “Vanaf mei wordt zaal half jaar lang gerenoveerd”

Vooral een steilere hellingsgraad van de zitjes moet de zichtlijnen en algemeen comfort verbeteren. De huidige en wat verouderde theaterstoeltjes worden nu te koop aangeboden via een veilingswebsite. De zitjes worden per rij – wat neerkomt op zestien tot achttien stoelen – verkocht. “De koper dient de stoelen zelf te demonteren en uit de zaal te halen”, staat te lezen op de site.

Tijdens de renovatiewerken wordt een pop-uptheater in ‘t Bau-huis gecreëerd. Op 31 januari 2025 heropent de stadsschouwburg.

LEES OOK. Pop-uptheater in ‘t Bau-huis moet alternatief bieden tijdens werken aan stadsschouwburg: “Publiek en artiesten niet in de kou laten staan”

De veiling loopt nog tot en met donderdag 2 mei tot 20 uur. (yjs)

Bieden kan via deze link.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER