iStock
Volledig scherm
© iStock

Waarom de terugweg van de vakantie altijd korter lijkt dan de heenreis

Vakantiegangers die huiswaarts keren, vinden de terugreis vaak korter duren dan de heenreis. Dit terwijl de afstanden en de werkelijke reistijd hetzelfde zijn. Twee Nederlandse psychologen hebben ontdekt hoe deze zinsbegoocheling ontstaat.

19 reacties

  • Peter Janssens

    6 jaar geleden
    Als ge op reis vertrekt dan duurt de reis tot ge daar de auto parkeert en uw eerste rondje doet in uw vakantiehuisje. Als ge terugkomt dan staat ge aan de grens in de file en krijgt ge al het gevoel dat ge thuis zijn terwijl ge misschien nog twee uur onderweg zijt. . Met dank aan bepaalde actiegroepen die de vooruitgang aan de ring 20 jaar hebben tegengehouden uit eigenbelang.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    De terugweg lijkt altijd eindeloos. Een mens wil teleporteren om er snel van af te zijn. Heen mag het 10 jaar lijken, want het eindbestemming is waar we soms een jaar naar uitkijken.
  • Wayne Hamilton

    6 jaar geleden
    Ik ga nu al 20 jaar met de auto naar Spanje soms 2 keer en moet eerlijk toegeven dat ik de heenreis sneller vindt dan de terugreis maar ken deze route al van in mijn broekzak ! De terugreis duurt voor mij langer omdat ik dan altijd denk van, vakantie voorbij en wil snel thuis zijn.
  • Chris Goossens

    6 jaar geleden
    Klopt, de weg naar huis is steeds minder lang omdat je naar een plaats rijdt waarvan je weet waar die ligt en hoe je d'er moet naartoe rijden. Naar uw vakantiebestemming rijden remt toch steeds wat af omdat je niet écht goed weet of je wel juist rijdt.
  • Christiaan Goethals

    6 jaar geleden
    Terugweg lijkt altijd korter dan heen, omdat je de terugweg herkent. Is dat nu 30 km of 800 km dat is steeds hetzelfde, een fenomeen ik al jaren meemaak.