Hugo komt al 40 jaar naar White Residence, dat nu gesloten wordt: “Totaal overbodig”

Alle gasten van het vakantieverblijf White Residence, dat gesloten werd wegens veiligheidsredenen verlieten gisteren hun vakantiestek. De stad zocht voor hen een tijdelijk verblijf. “Dit is jammer en totaal overbodig.”

Bert Feys

Hugo Beersmans (69) verblijft al bijna veertig jaar ieder zomervakantie in het vakantieverblijf White Residence in Nieuwpoort. Die vakantie in zijn droomverblijf vlak bij de zee werd gisteren beëindigd. “Samen met de familie Kestens huurden we hier voor twee weken drie appartementen. We hadden opnieuw een fantastische tijd met ons achtentwintigen.” Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) besliste eergisteren echter om het vakantieverblijf om veiligheidsredenen te sluiten. “Bij mogelijke brand zouden de gevolgen immens zijn”, luidt het bij de stad.

Zeven gezinnen weigerden gisteren aanvankelijk het vakantieverblijf te verlaten. “Wij voelen ons hier veiliger dan ooit. Zeker nu er enkele jaren geleden brandmelders werden geplaatst”, aldus Beersmans, die zelf vroeger voor Wonen Vlaanderen werkte, maar nu op pensioen is. De stad kon gisterenavond echter alle gasten in het vakantieverblijf overtuigen om toch het historische pand te verlaten. Voor hen werd een gratis verblijf in de buurt geregeld. “Omdat we vaststelden dat de verhuurder van deze appartementen geen actie ondernam om deze mensen ergens anders onder te brengen nemen wij als stad deze zorg tijdelijk op ons. Indien deze vakantiegangers alsnog geweigerd hadden om het pand te verlaten, had ik brandwachten opgevorderd voor het pand. Ik ben verantwoordelijk voor de veiligheid van wie hier verblijft en neem die taak zeer serieus”, aldus de burgemeester.

© Foto Kurt

LEES OOK: Eigenaars vakantieverblijf Nieuwpoort reageren op verbijsterd op sluiting: “Met onze rug tegen de muur gezet”

Toch verlieten de familie Beersmans en Kestens gisterenavond met grote tegenzin de White Residence. “Dit is jammer en totaal overbodig. Voor sommigen van de kleine kinderen in onze familie is dit een echt drama”, aldus de families die zaterdag hun vakantie zouden beëindigen. Inmiddels annuleerde de verhuurder alle andere geplande vakanties en werden alle zaken rond die verblijven in orde gebracht. De families Beersmans en Kestens vrezen dat het wellicht hun laatste vakantie in Nieuwpoort wordt. “Het pand staat al jarenlang te koop. We vrezen dat dit gedoe niet snel opgelost zal geraken en dat dit verhaal over is. We hopen dat de stad met dit gebouw inzit en dat er gesproken wordt met de eigenaar en monumentenzorg. Voor ons wordt het moeilijk om nog zo'n vakantiestek voor dertig personen te vinden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer