© LDN

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kinderen kunnen in stadhuis op zoek naar Spiekpietjes

Vanaf zaterdag 25 november tot en met 3 december kunnen de kinderen weer terecht in Mechelen Sintstad. In tegenstelling tot vorig jaren is het niet de Sint die naar het stadhuis komt, maar zijn Spiekpietjes. Zij moeten de komst van Sinterklaas voorbereiden.

Leo De Nijn

‘Sintstad’ in het stadhuis zal er voortaan helemaal anders uitzien. Dit jaar focust Sintstad zich op de boekenreeks ‘De Spiekpietjes’ van schrijfster Thaïs Vanderheyden.Tijdens Sintstad kunnen de kinderen kennismaken met een leuke (geurige) expo over de Spiekpietjes, aan een zoektocht deelnemen om de Spiekpietjes te vinden en een wandeling maken met Zwarte Piet.

In de zalen van het stadhuis is een mooie tentoonstelling opgebouwd rond het boek ‘De Spiekpietjes’. Het volledige prentenboek wordt onder meer door audiofragmenten, ingesproken door Warre Borremans, verteld aan de bezoekers. Op het einde van de rondleiding kunnen de kinderen zelf Spiekpietjes zoeken in raadzaal van het stadhuis.

“Nadien kunnen de kinderen mee op stap gaan in de stad langs een twaalftal deelnemende handelaars om Spiekpietjes te vinden in de etalage. Voor deze zoektocht is vooraf inschrijven niet nodig. Het grondplan kan ook gedownload worden op de website van Mechelen Kinderstad”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld).

Meer info op www.mechelenkinderstad.be of bij UiT in Mechelen, in de Hallestraat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER