© rr

N-VA levert burgemeester, vier schepenen en voorzitter

Het bestuur van N-VA Aartselaar heeft haar mandaten ingevuld. De partij levert de burgemeester, vier schepenen en de gemeenteraadsvoorzitter. In 2022 wordt beslist wie van de oudere schepenen – twee worden dan 70 – de fakkel doorgeven aan de jeugd.

JEF WIJCKMANS

Dat Sophie De Wit ook de komende zes jaar de burgemeesterssjerp zal dragen, werd al eerder door de partijleiding bekend­gemaakt. Ze zal buiten haar kerntaak ook bevoegd zijn voor Personeel, Burgerlijke Stand en Ruimtelijke Ordening.

Ondertussen laat N-VA ook weten dat Mark Vanhecke, Bart Lambrecht, Eddy Vermoesen en Hilde Heyman een verlenging van hun mandaat krijgen. Hun protocollaire volgorde wijzigt wel. Vanhecke is voortaan eerste schepen voor Lambrecht en Vermoesen, terwijl Heyman vijfde schepen wordt. De vierde schepen wordt ingevuld door René Lauwers van Groen.

De meeste bevoegdheidspakketten zullen voor alle schepenen vertrouwd aanvoelen. Zo blijft Vanhecke bevoegd voor Onderwijs, Jeugd, Economie en Burgerparticipatie. Lambrecht behoudt Mobiliteit, Openbare Werken, Sport en Communicatie en krijgt er de bevoegdheid Dierenwelzijn bij. Vermoesen, verantwoordelijk voor Cultuur en Erfgoed, Financiën­ en Patrimonium krijgt er ICT en Digitalisering bij.

Schepen Heyman behoudt Welzijn en Sociaal Beleid, alsook Gezinsbeleid en Kinderopvang. Ze krijgt met Seniorenbeleid en Woonbeleid nog twee extra taken. Daarnaast wordt ze ook voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Het N-VA-college start dus met alle vertrouwde gezichten, maar zal daar niet mee eindigen. In het najaar van 2022, wanneer zowel Eddy Vermoesen als Hilde Heyman 70 jaar worden, zal een van hen de fakkel doorgeven aan de jeugd. Wie van hen plaats maakt voor een opvolger, wordt in 2022 beslist.

De 73-jarige Van der Heyden zal de eerste drie jaar de taak van gemeenteraadsvoorzitter behouden. Daarna geeft hij de hamer door aan gemeenteraadslid Anouk Beels. Paula De Leeuw wordt N-VA-fractieleider.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER