© rr

Tuur Dierckx knokt terug na zwaar kruisbandletsel: “Ik besef nu hoe mooi het leven als profvoetballer wel is”

Terwijl zijn ploegmakkers toeleven naar de thuiswedstrijd van morgenavond tegen Sint-Truiden, werkt Tuur Dierckx in alle stilte verder aan zijn herstel. De 23-jarige aanvaller staat te popelen om zijn comeback te kunnen vieren, maar beseft dat hij geduldig moet blijven. “Ik mag nu zeker geen stappen overslaan.”

Stefan Smet

Begin februari liep Dierckx een ernstige knieblessure op tijdens een wedstrijd met de beloften tegen STVV. De diagnose was bijzonder zwaar: scheur in de kruisband van de linkerknie en einde seizoen voor de flankaanvaller die het sowieso al lastig had om een basisplaats af te dwingen op de Freethiel. Maar stilaan lijkt er toch licht aan het einde van de tunnel te komen voor Dierckx. De ex-speler van Club Brugge en Antwerp zit stilaan in de laatste fase van zijn zware revalidatie.

“Het gaat beter en beter”, zegt de 23-jarige Antwerpenaar. “Ik kan nu al een tweetal weken looptraining afwerken, al zal het nog een tweetal maanden duren vooraleer ik opnieuw op het veld sta. Het was misschien maar goed dat ik op voorhand niet wist wat er me allemaal te wachten stond. Elke keer opnieuw is het botsen op mijn limieten. Gelukkig kan ik rekenen op de begeleiding van het REV.team van David Bombeke, ze helpen me fantastisch.”

“Je hoort vaak dat een kruisbandletsel het ergste is wat je kan overkomen als profvoetballer. Nu ik het zelf heb meegemaakt, besef ik pas hoe mooi het leven is als profvoetballer. Door die complicaties zal ik acht à negen maanden out zijn geweest, dat mag je echt niet onderschatten hoor.”

Het zat Dierckx ook niet echt mee. Nader onderzoek wees uit dat er een bijkomende operatie noodzakelijk was om zijn toekomst als profvoetballer te vrijwaren. “Pas na een meniscusoperatie hebben ze dat kruisbandletsel kunnen aanpakken. Vier maanden na die operatie begon mijn knie plots enorm te zwellen en stak er een felle pijn op. De knie moest opnieuw ‘open’, waardoor ik enkele weken achterstand heb opgelopen.”

Fit voor Nieuwjaar?

Terwijl Tuurke in de schaduw verder werkt aan zijn revalidatie, begon Waasland-Beveren onder coach Yannick Ferrera met een twee op negen aan het nieuwe seizoen. “Het blijft moeilijk om de andere jongens te zien voetballen. Die eerste weken was het echt moeilijk om wedstrijden te bekijken. Stilaan begint het wel opnieuw te kriebelen. Alleen mag ik nu echt niet forceren. Ik moet mezelf soms afremmen en strikt mijn revalidatieschema opvolgen. Ik wil nu zeker geen stappen overslaan. Mijn knie en mijn spieren hebben echt de tijd nodig om te herstellen om opnieuw volledig fit te geraken. Hopelijk is dat nog voor Nieuwjaar, maar ik wil me nog sterker voelen dan voordien. Anders heeft het geen zin.”

MEER OVER Royal Antwerp FC