Direct naar artikelinhoud

Volkskrant Ochtend: Oud-toneeldocent Arnhem had veelvuldig seks met studenten | Leven met varkenshart dichterbij

Goedemorgen. Vanaf 2021 krijgt de Poolse bouwvakker in Nederland dezelfde beloning als zijn Nederlandse collega. De EU pakt hiermee de sociale dumping op de arbeidsmarkt aan. Verder in de Volkskrant Ochtend: Een docent van de Arnhemse Toneelschool had seksuele relaties met leerlingen. Hij werd in 2000 van de opleiding gestuurd, acht oud-studenten vertellen hun verhaal.

Poolse arbeidsmigranten bij hun recreatiewoning in OssBeeld anp

Terwijl u sliep

Kinderen kunnen voortaan slecht rijgedrag van ouders melden
Bezorgde kinderen kunnen ook zonder medisch dossier slecht rijgedrag van een ouder melden bij het CBR. De rijvaardigheidsinstantie kan vervolgens besluiten de ouder te herkeuren, en autorijden tot deze keuring te verbieden.

Docent Toneelschool Arnhem had veelvuldig seksuele relaties met leerlingen - acht oud-studenten doen hun verhaal
Studieleider Anne Buurma van de Toneelschool Arnhem onderhield in de jaren negentig veelvuldig seksuele relaties met leerlingen. Nadat actrice Nienke Römer met enkele studiegenoten zijn gedrag had aangekaart bij de rest van het docententeam, werd hij in 2000 van de opleiding gestuurd.

Anne Buurman in Coverstory, 1995Beeld anp

Poolse bouwvakker krijgt vanaf 2021 dezelfde beloning als Nederlandse collega
De EU pakt de sociale dumping op de arbeidsmarkt aan. Vanaf 2021 krijgt de Poolse bouwvakker in Nederland dezelfde beloning als zijn Nederlandse collega op de steiger. De Europese ministers van Sociale Zaken bereikten maandagnacht een akkoord daarover na een bitter gevecht van anderhalf jaar.

'Rode ambassadeur' Coen Stork overleden - hij was actief in onder andere in Zuid-Afrika, Cuba en Roemenië
De progressieve oud-diplomaat Coen Stork, die ook wel de 'rode ambassadeur' werd genoemd, is op 89-jarige leeftijd overleden. Stork was in zijn ruim dertig jaar lange diplomatieke carrière onder andere diplomaat in Zuid-Afrika en ambassadeur op Cuba en in Roemenië. Tijdens de opstand tegen de Roemeense dictator Ceausescu nam hij het openlijk op voor dissidenten.

Coen Stork in 1993Beeld anp

Vandaag in het nieuws

Om 09.00 uur begint het hoger beroep in het 'minder Marokkanen'-proces tegen PVV-voorman Geert Wilders. De 412 duizend keer ondertekende petitie 'Falend rechtssysteem in zaak-Michael P.' wordt aan minister Blok aangeboden. En vanavond beginnen de Oranjevrouwen aan de kwalificatiereeks voor het WK van 2019. Ze spelen in Groningen tegen Noorwegen.

Aanraders van de redactie

Waarom een kwart van de bewoners van een Berlijnse wijk op de AfD stemde (+)
Een kwart van de bewoners van de Berlijnse wijk Marzahn-Hellersdorf stemde op de AfD, die vandaag haar entree maakt in de Bondsdag. Niet dat ze wonderen verwachten van de rechts-populisten, maar de gevestigde partijen hadden een tik nodig.

Bert Wagendorp: Rutte III gaat wat amusementswaarde betreft heel hoog gaat scoren.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Xiongan Nieuwe Stad: beter dan Beijing en drie keer zo groot als New York (+)
Grootheidswaan is China niet vreemd, maar stadsregio Xiongan overtreft alles. Uit een bouwput zo groot als Limburg verrijst het voorportaal van het communistisch paradijs.

Actrice Nazmiye Oral: 'Waarom mag ik van jou niet ongelovig zijn?' (+)
Actrice Nazmiye Oral (48) is met haar Turkse moeder Havva (70) in New York om hun bejubelde voorstelling Niet Meer Zonder Jou te spelen, een gesprek tussen gelovige moeder en afvallige dochter. De reis is zwaar voor Havva, maar ze doet het voor Nazmiye. Toch?

De futuristische stad Xiongan wordt binnen dertig jaar op een oppervlakte van 2.000 vierkante kilometer neergepoot.Beeld Ruben Lundgren

Eerste mens met dierenhart lijkt maar kwestie van jaren (+)
Het transplanteren van varkensorganen naar het menselijk lichaam komt steeds dichterbij. Het is nog maar een kwestie van jaren of er loopt iemand met een varkenshart of -nier rond. De sleutel ligt bij het genetisch onderzoek.

'Mijn beste vriend is mijn verloofde' (+)
Portret van een kind in haar slaapkamer. Dit ben ik: Carmen Kloos (10).

Afgelopen zomer werden varkentjes gepresenteerd, die waren ontdaan van voor de mens schadelijke retrovirussen.Beeld eGenesis