dinsdag 24 oktober 2017 - Volleybal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Wout Wijsmans. BELGAIMAGE

Volleybal

Wout Wijsmans bedaart gemoederen na zwakke start Noliko

“Kwestie van vertrouwen”

Wie er zaterdagavond niet bij was in de Steengoed-Arena, moet zich maandag een bult geschrokken hebben bij het openslaan van de krantenpagina’s: Noliko Maaseik - Waremme 2-3. Spelers en coach Banks haastten zich na het matchpunt naar binnen, aanvoerder Jelte Maan sprak nadien terecht van een crisis(je?). Nu de rust iet of wat teruggekeerd is, lieten wij sportief directeur Wout Wijsmans de kastanjes uit het vuur halen bij vier stellingen.

1 Transferbeleid

Sportief directeur Wout Wijsmans en coach Joel Banks verrichtten voor het seizoen samen de scouting en haalden met een kleiner budget tien nieuwkomers binnen. “Maar ik twijfelde nog geen seconde aan hun kwaliteiten. Ik weet dat de ploeg het kan. Op training zie ik veel kwaliteit, op het tornooi in Polen lieten we fantastische dingen zien tegen toppers als Belchatow. Het moet er alleen nog uitkomen en dan kunnen we eind dit seizoen de critici hopelijk de mond snoeren.”

2 Beleving spelers

“Na de wedstrijd in Gent heb ik samengezeten met de spelers. Ik was niet tevreden over de mentaliteit. Je moet het gevoel hebben dat je er écht alles aan gedaan hebt. In de eerste twee sets tegen Waremme zag ik die attitude wel. We sukkelen echter met een vertrouwenskwestie. Enkele spelers beschikken over minder ervaring en zijn het niet gewoon om met de druk te spelen die bij een club als Maaseik hoort. En dan zie je de twijfel toeslaan na enkele verloren punten. We bevinden ons nu in een vicieuze cirkel. Dat vertrouwen in jezelf en in elkaar terugvinden gaat niet op 1,2,3. Deze mindere start had ook ik niet verwacht. Maar uiteindelijk zal de switch gemaakt worden, daar ben ik van overtuigd.”

Enkele minder ervaren spelers zijn de druk die bij een club als Maaseik hoort niet gewoon, en dan zie je de twijfel toeslaan na enkele verloren punten Wout WIJSMANS

3 Positie Joel Banks

“De coach staat niet ter discussie. De club staat voor 100% achter zijn spelers en Banks’ visie. Dat het in het begin moeilijk gaat, is niet zo gek. Vergeet niet dat we het dit seizoen met minder budget doen, er veel druk staat op onze jonge groep, er tien nieuwkomers zijn en er een nieuwe trainer aan het roer staat. Wij vinden een visie op langere termijn nog altijd heel belangrijk. Het team heeft tijd nodig om continuïteit te vinden. Het seizoen is nog lang. We krijgen nog moeilijke matchen en zullen nog kritiek krijgen, maar we moeten geduldig blijven. De ploeg is op mentaal vlak wat labiel, en daar is geen medicijn voor, enkel hard blijven werken om opnieuw vertrouwen te tanken. De wedstrijd tegen Roeselare zaterdag is geen cadeau, maar we hebben niks te verliezen.”

4 Weinig Belgen

“Ik heb voor het seizoen zeker met acht Belgen gesproken. Denk maar aan Simon Peeters (Leuven), De Gruyter (Gent), Kindt en Depovere (Roeselare) of Van Roey (Aalst). Ook in Hasselaar Cosemans, die sterk speelde afgelopen weekend, hadden we interesse. Er zijn al niet zoveel Belgen, en evident is het niet om ze te halen. Sommigen willen blijven studeren in Oost-Vlaanderen of willen zeker zijn van hun plaats. Wie naar Roeselare trok, kon er meer verdienen dan bij ons. En dan kijk je al snel naar het buitenland.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws