© Alain Trappeniers

Brand na spanningen in pand van beruchte kotbaas Appeltans

De Leuvense brandweer moest dinsdagavond uitrukken voor een brand in een wooncomplex aan de Monnikenstraat. Er raakte niemand gewond maar een reeks kamers is tijdelijk onbewoonbaar door problemen met de elektriciteit en rookschade. Naar verluidt waren er voor de brand spanningen in het wooncomplex, dat in handen is van de beruchte kotenverhuurder Appeltans. Die staat er om bekend ook vluchtelingen onder te brengen in zijn studentenhuizen.

Alain Trappeniers

Eerder dit jaar publiceerden wij een volledig dossier over de Truiense familie Appeltans. Dat kan je hier lezen.

Hoe het vuur precies is ontstaan, wordt verder onderzocht. Mogelijk stelt het Leuvense parket een branddeskundige aan die de zaak ter plaatse moet onderzoeken. Een betrouwbare bron vertelde de redactie dat de brand is voorafgegaan door spanningen in het huis, dat bewoond wordt door mensen van verschillende origine. Dinsdagavond waren de bewoners niet bereid om hun versie van de feiten te geven.

In sommige kamers lagen er wel opvallend veel matrassen. Of dat betekent dat er meer mensen verblijven dan er ingeschreven zijn, zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Burgemeester Louis Tobback (SP.A) werd tijdens de gemeenteraad op de hoogte gehouden over de vorderingen van de brandweerinterventie.

Rond de betwiste verhuurpraktijken van de familie Appeltans zijn al meerdere onderzoeken geopend. Recent nog werden enkele leden van de familie in eerste aanleg correctioneel veroordeeld tot een geldboete wegens onregelmatigheden met een kot in de Maria Theresiastraat in Leuven. Op Facebook is al enige tijd de groep “Anti-Appeltans Front” actief.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer