Direct naar artikelinhoud

Politie Toronto: "Miljardairsechtpaar is gewurgd"

Honey en Barry Sherman zijn door wurging om het leven gekomen. Dat meldt de politie op basis van het autopsie-onderzoek.Beeld REUTERS

De Canadese miljardair Barry Sherman en zijn echtgenote Honey, die vrijdag dood werden aangetroffen in hun woning, zijn door wurging om het leven gekomen. Dat is vastgesteld tijdens de autopsie, zo meldt de politie van Toronto. De zaak wordt behandeld als een verdacht overlijden.

Daarmee neemt de zaak een geheel andere wending. In eerste instantie zou alles duiden op een dubbele zelfmoord, omdat geen sporen van braak werden aangetroffen en de politie niet op zoek leek naar een verdachte.  De familie van het echtpaar heeft echter bij de politie aangedrongen op een grondig en objectief onderzoek, en heeft de media gevraagd niet meer over de doodsoorzaak te speculeren. 

(lees verder onder de foto)

Bloemen bij de woning van het echtpaar Sherman.Beeld REUTERS

Schokgolf

De dood van een van ’s lands prominentste rijken en filantropen zorgde voor een schokgolf in Canada. Het echtpaar was goed bevriend met de Canadese premier Justin Trudeau. "Het nieuws raakt mijn vrouw Sophie en mij diep’’, aldus de regeringsleider.

De in 1942 geboren Sherman had met het door hem opgerichte farmabedrijf miljarden verdiend. Volgens raming van het magazine Forbes bedroeg zijn vermogen rond de 3 miljard dollar. Het echtpaar laat vier kinderen na.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen op het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.