Catalaanse minister-president: “Spanje heeft weer politieke gevangenen”

© REUTERS

De Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft hard uitgehaald naar de regering in Madrid, nu twee spilfiguren van de onafhankelijkheidsbeweging zijn opgepakt. “Helaas hebben we weer politieke gevangen.”

rrln

De Spaanse politie heeft twee leiders van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging opgepakt. Het gaat om Jordi Sánchez, leider van de Assemblea Nacional Catalana (ANC) en Jordi Cuixart, kopstuk van Omnium Cultural. Een rechter oordeelde maandagavond dat ze vastblijven zitten zonder borg, zolang er een onderzoek naar hen loopt wegens opruiing.

Zowel Sánchez als Cuixart gelden als spilfiguren in de organisatie van het Catalaanse referendum op 1 oktober. Volgens de Spaanse regering was het referendum illegaal.

Op Twitter sprak Puigdemont op niet mis te verstane wijze zijn ongenoegen uit over de arrestaties. “Spanje pakt twee Catalaanse leiders van burgerbewegingen op voor het organiseren van vredige demonstraties. “Helaas hebben we weer politieke gevangen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen