Zuhal Demir openhartig in ‘Die Huis’: “Ik had een baby, maar raakte mijn bed niet uit”

© © VRT - 2018

Het overlijden van haar moeder, kort na de geboorte van haar dochter, heeft Zuhal Demir (38, N-VA) gekraakt. Dat vertelt de politica in Die Huis.

tdl

Zuhal Demir beviel op 8 december van een dochter, Rozanne. Anderhalve maand later overleed haar moeder Guler op 65-jarige leeftijd, ten gevolge van een herseninfarct dat haar negen maanden eerder had getroffen. In Die Huis vertelt Demir dat de dood van haar moeder haar zwaar geraakt heeft. ‘Demir’ is Turks voor ‘ijzer’, maar de politica ging er bijna onderdoor. “Ik herinner me dat ik de weken na haar overlijden thuis was met mijn dochter en geen zin had om wakker te worden. Ik heb een periode gehad dat ik niet meer uit mijn bed raakte. Tot mijn zus zei: En nu ga je voor je dochter zorgen.

Demir kan maar niet wennen aan een leven zonder haar moeder, die ervoor zorgde dat het gezin destijds in België bleef, terwijl haar vader terug naar Turkije wou: “Nu moeten we het wel zonder mijn moeder doen, ik ben daar wel bang voor. Wij hebben allemaal een gezin om ’s avonds naar terug te keren, maar mijn vader zit nu ’s avonds alleen.”

Demir is de dochter van een mijnwerker en daarom legde ze haar eed als staatssecretaris af met het sjaaltje van een mijnwerker om. Haar vader blijft zijn dochter trouwens wijzen op haar verantwoordelijkheid: “Elke zondag vraagt hij: Wat heb je voor de mensen gedaan?

INFO

Die Huis, Eén, 20.35 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen