Direct naar artikelinhoud
mars tegen marrakech

Harde supporterskernen houden zondag eigen ‘Mars tegen Marrakech’ in Brussel

De vorige betoging van Casuals Against Terrorism in maart 2016, werd gekaapt door extreemrechts en het kwam tot relletjes.Beeld BELGA

De harde supporterskernen trekken zich niets aan van het betogingsverbod zondag in Brussel. “Maar we gaan niet samen opstappen met extreemrechtse groeperingen.”

”Zelfde dresscode als vorige keer: zwart, geen clubkleuren”, luidt de oproep van de Football Lads Alliance (FLA). ”Wie zich niet kan inhouden tegen andere ploegen, die blijft gerust thuis. Het is nu samen uit, samen thuis.”

Het gaat om dezelfde initiatiefnemers van de betoging tegen terrorisme van maart 2016, vlak na de aanslagen in Brussel en Zaventem. Die manifestatie werd onderweg gekaapt door extreemrechtse militanten. Het kwam die dag tot relletjes op het Beursplein in Brussel met linkse tegenstanders en de politie.

Voor een keer leggen de aartsrivalen van onder andere Anderlecht, Antwerp en Standard hun geschillen opzij

De harde kernen gaan daarom zondag afzonderlijk manifesteren. “We nemen de trein en stappen af in Brussel-Centraal en niet in het Noordstation”, schrijft de FLA. “We gaan ons daar niet aansluiten bij de extreemrechtse groeperingen. We komen bijeen met alle ploegen en gaan de betoging vanop een afstand volgen.”

Aanhangers van zowel grote als kleine Belgische clubs hebben al laten weten dat ze zondag mee gaan opstappen. Voor een keer leggen de aartsrivalen van onder andere Anderlecht, Antwerp en Standard hun geschillen opzij. Volgens een politiebron is er ook belangstelling van bevriende Nederlandse hooligans om af te zakken naar Brussel.