Niki Terpstra kon na een onwaarschijnlijk spannende finale uiteindelijk toch zegevieren.
Volledig scherm
Niki Terpstra kon na een onwaarschijnlijk spannende finale uiteindelijk toch zegevieren. © BELGA

Quick.Step boven! Terpstra rondt indrukwekkend nummer fraai af na fantastische strijd in E3 Harelbeke

E3 HarelbekeQuick.Step Floors boven. In het post-Boonen-tijdperk hebben de troepen van Patrick Lefevere de E3 Harelbeke helemaal gedomineerd. Niki Terpstra maakte het huzarenstukje van zijn team knap af. Eerst kon de Nederlander nog rekenen op een ijzersterke Yves Lampaert. Daarna rooide Terpstra het 24 kilometer lang alleen. In het slot werd het nog onwaarschijnlijk spannend. Philippe Gilbert maakte het feestje compleet en finishte als tweede, net voor Greg Van Avermaet.

78 reacties

  • Martijn Pielaat

    6 jaar geleden
    Wielrennen is geen workshop pralines maken. Het is hard tegen hard en vooral slim zijn. De beste renner en daarmee de beste ploeg hebben oververdiend gewonnen. Dat is sport. Zo werkt het
  • Marc Verdonck

    6 jaar geleden
    Weet je nog toen mapei alle grote koersen won, met Museeuw , en co vol epo, toen ook met lefevre , nu weer allen super, misschien iets nieuw op de markt ?
  • Antoine Van De Velde

    6 jaar geleden
    Degene die Gilbert en Greg vorige week afschreven zullen toch hun mening een beetje moeten herzien. Zij blijven onze twee beste renners voor de komende klassiekers tot nader orde. Met Tiesj ( wat een coureur ),Oliver,Sep, Jasper,Yves,Tim en Wout zitten we goed voor vele jaren in kassei en heuvel koersen.
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Ach Dirk, alweer insinuaties over doping bij Lefevere. Het is al jaren de ploeg met de meeste overwinningen, met de meeste controles dus, en geen enkele die betrapt wordt.
  • Hans Torbeyns

    6 jaar geleden
    Één lefgoser en 10 bange wezels Verdiende winnaar