vmma
Volledig scherm
© vmma

Tom Dice brengt nieuwe single 'Cannonball' bij Qmusic

  1. “Ze dragen ons hier op handen en da’s onze beloning”: vrolijke vrijwilligers Marleen (66) en Eric (73) zorgen dat voetbalclub blijft draaien
    PREMIUM
    4

    “Ze dragen ons hier op handen en da’s onze beloning”: vrolijke vrijwilli­gers Marleen (66) en Eric (73) zorgen dat voetbal­club blijft draaien

    Voetbalcubs zitten verlegen om vrijwilligers. Marleen (66) en Eric (73) Finaut – een koppel dat al veertig jaar bij tweedeprovincialer SK Snaaskerke zowat alles doet behalve tegen een bal trappen – zijn een uitstervend ras. Ze verzorgen het terrein, kuisen de kantine, wassen modderige truitjes, vullen hongerige magen, smeren dorstige kelen en spelen zelfs voor psycholoog. Ze doen het gratis, maar niet voor niets. “Dit geeft kleur aan ons leven.”
  2. Geen doodsoorzaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroordelen zonder lijk”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere
    4

    Geen doodsoor­zaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroorde­len zonder lijk”

    De autopsie op het lichaam van Annie De Poortere heeft niets opgeleverd. De vrouw lag dertig jaar lang begraven en een grondige analyse van haar stoffelijk overschot kon de doodsoorzaak niet blootleggen. Lees: wetenschappelijk valt niet aan te tonen dat ze vermoord is. Maar wat betekent dat nu voor het onderzoek? En pleit dat haar toenmalige echtgenoot nu volledig vrij? Joachim Meese, advocaat en professor strafrecht aan de Universiteit Antwerpen licht toe. “Lijkverberging? Het zal moord zijn of niets.”
    Sint-Martens-Latem