Ook verkeerslessen voor kleuters

Onderwijsschepen Claude Marinower (Open Vld) maakt 88.000 euro extra vrij voor verkeerseducatie. Hij wil onder meer lessen voor kleuters.

svw

Met het extra budget zal tegen het einde van deze legislatuur 1 miljoen euro zijn gegaan naar verkeerseducatie voor jongeren. “Schoolgaande kinderen en jongeren zijn een belangrijke doelgroep”, zegt Marinower. “Ze zijn extra kwetsbaar in het drukke stadsverkeer. Verkeerseducatie is voor mij een prioriteit binnen mijn onderwijsbeleid.”

Het aanbod van de verkeersweken wordt uitgebreid. “Dat richt zich nu vooral op leerlingen vanaf het derde leerjaar. We willen ook een aanbod voor de kleuters en de eerste graad basisonderwijs. Ook jonge kinderen willen we bewustmaken van de gevaren van de dode hoek en hoe ze die best kunnen vermijden.”

Daarnaast komt er een proefproject met gemachtigde toezichters. “We kennen de mensen die leerlingen helpen oversteken aan de schoolpoort. Nu willen we in Deurne en Merksem gemachtigde opzichters op moeilijke kruispunten waar veel leerlingen langskomen op weg naar school.”