FOD Financiën schort openbare verkoop van flessen alcohol op nadat man in coma geraakte

De man uit Gembloers die in een coma geraakte nadat hij met vrienden een glas wijn had gedronken, is buiten levensgevaar. In een labo is intussen ontdekt er MDMA (partydrugs) en amfetamines in de wijn zaten. Het parket van Namen heeft een onderzoek geopend. De FOD Financiën schort voorlopig alle verkopen van flessen alcohol op.

tg

Vier mannen waren zaterdagavond aan het aperitieven. Drie dronken van een fles ‘Solbri / Piedmonte Cortes’ en begonnen zich plots vreemd te gedragen. Eentje werd paranoia, een andere begon hevig te zweten en te klappertanden. De derde zijn gezicht begon op te zwellen en zijn ogen stonden helemaal bol. Aangekomen in het ziekenhuis kreeg hij een hartstilstand en moest worden gereanimeerd. De man lag twee dagen in een coma. De procureur van Namen bevestigde dinsdagmiddag dat hij buiten levensgevaar is. De vierde man had nog niet gedronken.

In een labo is intussen ontdekt dat er MDMA (een soort xtc die bekend staat als partydrug en gemakkelijk opgelost kan worden in drank) en amfetamines in de wijn zaten.

Er is verder onderzoek nodig om de exacte hoeveelheid te bepalen maar volgens procureur Vincent Macq van het parket van Namen gaat het om een “explosieve cocktail voor het met menselijk lichaam”.

“De fles werd aangekocht bij een openbare verkoop in de Finshop van de FOD Financiën”, zegt de politie.

Daar zitten ze uiteraard verveeld met de zaak, maar staan ze machteloos. “Wij verkopen enkel gesloten flessen. De inhoud kunnen we onmogelijk controleren”, zegt Francis Adyns. De FOD Financiën stopt nu voorlopig met de verkoop van flessen alcohol.

Afzender en geadresseerde postpakje opgespoord

De bewuste fles wijn zat in een postpakje dat werd opgestuurd en betaald maar dat nooit werd opgehaald. Na verloop van tijd wordt het eigendom van de Staat dat het verkoopt in de Finshops.

MDMA kan gemakkelijk opgelost worden

De tweede fles die in hetzelfde postpakjes zat, is in beslag genomen. De afzender en de geadresseerden worden opgespoord.

Het parket denkt te maken te hebben met drugshandel. Door de producten in wijn te mengen, zijn ze moeilijk te ontdekken.

Het onderzoek is in handen van het parket van Namen en het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER