© Bart Van den Langenbergh

Gemaskerde mannen plegen ramkraak en stelen tientallen dure computers bij Elektromic

Dieven hebben weer toegeslagen bij elektrozaak Elektromic op de Molseweg in Geel. De daders vernielden in de nacht van maandag op dinsdag met een kassei een raam en namen tientallen dure computers mee. De totale schade bedraagt 25.000 euro.

Bart Van den Langenbergh

Het aantal inbraken bij elektrohandel Elektromic op de Molseweg in Geel is helaas nog moeilijk op een hand te tellen. In de nacht van maandag op dinsdag was het weer prijs. Met een zware kassei hebben twee inbrekers een ramkraak gepleegd op de bekende zaak. Ze vernielden aan de zijkant eerst een raam om daarna de duurste computers en gsm-toestellen uit te zoeken.

Jos Michiels (73) en zijn vrouw Tilly Van Lommel (73), de stichters van Elektromic vijftig jaar geleden, wonen vlak naast de winkel. Ze werden dinsdag om 2u wakker van het alarm dat in werking trad. Hun zoon Koen is momenteel zaakvoerder. “We dachten eerst dat het om vals alarm ging omdat de installatie nog maar pas vernieuwd was. Maar toen we ook een luid gebonk hoorden, wisten we dat er weer inbrekers binnen waren. We hebben meteen de politie op de hoogte gebracht. We durfden niet meteen zelf te gaan kijken”, legt Tilly Van Lommel uit. “Toen de politie even later hier was, waren de dieven al verdwenen. Met speurhonden werd de omgeving nog uitgekamd. De honden konden sporen terugvinden tot aan de rotonde met de Ring even verderop. Wellicht zijn de dieven met hun zakken vol gestolen spullen tot daar gelopen. Ze durven hun auto niet voor de zaak te parkeren omdat het hier vol camera’s hangt. Twee personen die naar hun werk reden, hebben de dieven nog zien lopen.”

Gefilmd

De twee daders werden gefilmd door de bewakingscamera’s, maar ze zijn niet goed herkenbaar. Het gaat om twee jongere mannen met een trainingspak en een muts over hun hoofd getrokken.

“De inbrekers wisten goed wat ze wilden en hebben op de eerste verdieping het glas vernield van een etalage met computers van allerlei merken. Uit die etalage zijn toch zeker vijf computers verdwenen”, vertelt Jos Michiels. “In dezelfde ruimte hebben ze ook meer dan tien iPads, iPhones en MacBooks van het merk Apple die uitgestald stonden op een tafel, meegenomen. Ze hebben de toestellen gewoonweg losgerukt van de beveiliging. De camera’s en fototoestellen hebben ze wel laten staan.”

© bvdl

Het koppel raamt de totale buit, inclusief de schade, op 20.000 tot 25.000 euro. De daders waren dinsdag nog altijd spoorloos. De politie is met een onderzoek bezig.

“Ruim drie maanden geleden vond hier een soortgelijke inbraakpoging plaats”, zegt Tilly Van Lommel. “Toen hebben inbrekers een ruit stukgeslagen, maar ze zijn niet binnen geraakt. Mogelijk ging het om dezelfde personen. We gaan nog na of we de voorbije weken verdachte personen in de winkel hebben gesignaleerd”, stelt Tilly Van Lommel. “De ruit die ze nu hebben beschadigd, krijg je eigenlijk niet helemaal stuk. De daders hebben de raam uit de kader geduwd, ver genoeg om erdoor te kunnen kruipen. Ze deinzen voor niets terug en gaan steeds driester te werk.”

Ondanks de schade in de winkel is de zaak dinsdag toch kunnen opengaan voor het cliënteel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER