maandag 24 september 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Bilican wordt hier fel op de huid gezeten  door Byloos. Raymond Lemmens

eerste provinciale
FC PARK HOUTHALEN - FC MELO ZONHOVEN 1-3

Efficiënt Melo mist drie basisspelers niet

“Geen moeilijke match”

Ook zonder z’n vaste waarden Ooms (naar Cuba), Cammalleri (lies) en Peters (enkel) heeft Melo met een opgemerkte zege streekgenoot Park naar de middenmoot verwezen. Melo toonde zich een stuk efficiënter en Park had zeker na de rust te weinig in huis om z’n opponent te verontrusten.

fclimburg: Park-Melo (RL). Het Belang van Limburg

Nadat beide partijen mekaar wat hadden afgetast, had Park kunnen scoren. Grossi legde terug tot bij Bilican, maar die schoot vanop drie meter over. Seconden later haalde Vanratingen vanuit een scherpe hoek uit, doch ook nu geraakte de bal niet tussen de palen. En dan aan de overkant een diepe bal van Fancello. De plaatselijke verdediging greep niet doortastend genoeg in en Asnong zei ‘dankjewel’. Hij omspeelde Coyette en zette heel simpel de 0-1 op het bord. Park reageerde. Pinna kopte over en Vanratingen strandde op Vandenbosch. De twee meter lange bezoekende doelman zou zich nog meer onderscheiden, want toen Pinna even later vanop de stip mocht aanleggen na handspel van Reymen, ranselde hij ook dat schot uit z’n doelvlak.

We hebben ons ingesteld op Grossi en D’Arnesse Ronny ACHTEN Coach van Melo

“Bob (Putzeys, nvdr) had me teken gedaan dat ik moest wachten tot Pinna bij de bal was. Dan zou hij gaan twijfelen. En zo is het ook gebeurd. Al moet je natuurlijk ook een dosis geluk hebben dat je de juiste hoek kiest”, verklapte Vandenbosch.

Even voorbij het uur hield Vandenbosch Melo opnieuw overeind toen hij Grossi afstopte. Toen Pallen er 0-2 van maakte was de match gespeeld, want Park eiste wel veel de bal op maar had niet genoeg power en finesse in huis om Melo enigszins te verontrusten. “We hadden een moeilijke match verwacht, maar dat is het niet geworden”, concludeerde Vandenbosch. “We hebben een goede ploeg. We moeten wel elke week honderd procent geconcentreerd zijn.”

Coach Achten: “Drie vaste waarden waren er niet bij, maar we hebben laten zien dat we over een vijftiental evenwaardige spelers beschikken. We hadden ons ingesteld op Grossi en D’Arnese. Reymen had het moeilijk met Grossi. Daarom heb ik hem vervangen en Spitz rechtsachter gezet na de rust. Park was wel baas in het spel, maar wij hebben ons vrij gemakkelijk recht kunnen houden.”

Aan de andere kant van de gang zei coach Mertens: “Als je de kansen niet afmaakt kan je niet winnen. Te veel spelers acteerden onder hun niveau. We waren niet scherp genoeg. We verdienden misschien een punt, maar als je met 1-3 verliest, heb je niets te vertellen.”

PARK: Coyette, Schoofs, Pinna, Lucassen (63’ Do Ceu), Driesen (78’ Snoeks), Grossi, D’Arnese, Vanratingen, Bilican (87’ Vangronsveld), Pellegriti, Aydemir.

MELO: Vandenbosch, Ponet, Byloos, Spitz, Pallen (81’ Campe), Ceyssens (88’ Cleeren), Putzeys, Asnong, Reymen (46’ Thys), Withofs, Fancello. 

DOELPUNTEN: 25’ Asnong 0-1, 66’ Pallen 0-2, 88’ Asnong 0-3, 89’ Vangronsveld 1-3. 

STRAFSCHOP: 39’ Pinna (gemist). 

GELE KAARTEN: Pinna, D’Arnese, Reymen. 

RODE KAART: 77’ D’Arnese (tweemaal geel). 

SCHEIDSRECHTER: Oosterbosch. 

TOESCHOUWERS: 150. 

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws