A10 dicht aan zuidkant Amsterdam door blokkade XR

Nieuws
anp
zaterdag 27 april 2024 om 12:30
Afbeelding
beeld anp

De ANWB en Rijkswaterstaat Verkeersinformatie melden dat de snelweg A10 aan de zuidkant van Amsterdam dicht is. Dat komt door een demonstratie van Extinction Rebellion (XR). Actievoerders staan er op het asfalt.

De weg is dicht tussen knooppunt De Nieuwe Meer en Amsterdam Oud-Zuid. Verkeer kan omrijden via de A9 en de A2.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Palestijnen melden burgerdoden door luchtaanval Israël op Jabalia

Zeker dertien Palestijnse burgers zijn gedood bij een bombardement door Israëlische vliegtuigen op een huis in Jabalia, een stad in het noorden van de Gazastrook. Dat meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Ook zouden er tientallen gewonden zijn gevallen.

Afbeelding

Oekraïne meldt opgelopen dodental door aanval Rusland in Charkiv

Het dodental als gevolg van Russische aanvallen op een drukke doe-het-zelfzaak in de Oost-Oekraïense stad Charkiv is gestegen tot zestien, meldt de regionale gouverneur. Volgens de burgemeester waren zo'n 120 mensen in de winkel toen de projectielen insloegen.

Afbeelding

Demonstratie in Utrecht na rustig verloop ten einde

De demonstratie van Let Women Speak is zondagmiddag in Utrecht rustig verlopen. Zo'n honderd tegendemonstranten van Antifa kwamen ook naar de bijeenkomst in park Nieuweroord, maar dat heeft niet tot ongeregeldheden geleid.

Afbeelding

Partijleiders praten maandag verder over premierskandidaat

De partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB praten maandagochtend verder over de premierskandidaat voor een nieuw kabinet. Dat doen ze met formateur Richard van Zwol. Het is nog steeds niet duidelijk wanneer de partijen een kandidaat presenteren.

Afbeelding

Inflatiecijfers eurozone trekken de aandacht in nieuwe beursweek

De aandacht van beleggers gaat komende handelsweek voornamelijk uit naar macro-economische cijfers, nu de meeste grote bedrijven hun kwartaalcijfers hebben gepubliceerd. De eerste raming van de inflatie in de eurozone speelt dan waarschijnlijk een hoofdrol.

Afbeelding

Ledengroei bij zowel GroenLinks als PvdA

Zowel bij de PvdA als bij GroenLinks stijgt het aantal leden. Samen hebben de twee partijen, die in de Tweede Kamer een fractie vormen, nu 86.372 leden. De PvdA is daarvan met 44.385 leden de grootste.