België profiteerde mee van een "breed gedragen expansie in de eurozone, waar alle lidstaten aan deelnamen", aldus gouverneur van de Nationale Bank Jan Smets.
Volledig scherm
België profiteerde mee van een "breed gedragen expansie in de eurozone, waar alle lidstaten aan deelnamen", aldus gouverneur van de Nationale Bank Jan Smets. © ANP

Goede punten van Nationale Bank voor federale regering: "Grootste jobtoename in ons land sinds 2008" en "staatsschuld fors gezakt"

De Belgische economie heeft een goed jaar achter de rug. De groei trok aan en er kwamen netto 66.000 banen bij, het hoogste aantal sinds 2008. Ook met de overheidsfinanciën ging het de goede kant op: het structureel begrotingstekort daalde tot 1,2 procent van het bruto binnenlands product. 

163 reacties

  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Met zijn wedde zou ik ook de loftrompet blazen.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Maar er is geen geld om de afgesproken maatregelen tegen de armoede in de regeerakkoorden uit te voeren. Wel om nog meer lastenverlagingen toe te kennen aan de bedrijven.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    De verkiezingen naderen het liegbeest is weer losgelaten. Armoede is gestegen en de hamburger jobs maar voor de rest is het liegen om het meest!!
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Daar geloof ik niks van. Ik heb nog nooit elke euro zo dikwijls moeten omkeren om met mijn pensioentje rond te komen. De overheid heeft blijkbaar geen geld genoeg en de grootste hoop die het krijgen, werken er niet voor.
  • Geert Vermuyten

    6 jaar geleden
    1,2 % structureel tekort en dan vertellen dat de staatsschuld zakt !!??