© rr

Hoge Sferen, Lage Landen: nieuw underground hiphopfestival strijkt neer in De Mortselarij

Mortsel -

Gene flauwekul, gewoon hiphop. Dat is in essentie wat je zaterdag 22 juni te wachten staat tijdens Hoge Sferen, Lage Landen in De Mortselarij. “Op het podium alleen maar independent hiphop-artiesten”, zegt Kris Strybos, alias Scale, één van de initiatiefnemers.

Kam & Maluca, 5/6, Mon, Rijmtekkie Spansman, Macro + Royal with cheese (NL), Engel & Just, Dj Droppa, Dj Grazzhoppa,... Bij het grote publiek doen de namen misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar binnen de Belgische en Nederlandse hiphopwereld wel. Het zijn ook allemaal artiesten die Kris Strybos, de Scale van Sint-Andries MC’s, graag en samen aan het werk zou zien. En zo groeide al snel het idee voor Hoge Sferen, Lage Landen en in De Mortselarij. “Die plek ademt hiphop”, zeg Strybos, die samen met Flore Opsomer, zijn schouders onder het festival zet. KG (Kevin Gijbels) en Yannick Moyson hosten.

“Het zijn allemaal independent artiesten, niet gebonden aan een label, met live loopsessies, open mic’s, optredens,...”, zegt Strybos. “En het is overdag, van 14 tot 22 uur, gratis voor kinderen onder de 12 jaar. We willen echt een goeie vibe creëren, voor iedereen, ook de kids en youngsters. Niet zoals in die steriele clubs, maar met een losse atmosfeer.”

Hoge Sferen, Lage Landen, op zaterdag 22 juni van 14 tot 22 uur in de Red Lion Art House, aan de Mortselarij. (Rode Leeuwlaan 15, Mortsel)

Tickets kosten 18 euro in voorverkoop, 22 euro aan de kassa. Gratis onder de 12 jaar.

(jas)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners