© Facebook Buurtcomité Stadscampus

Vrachtwagens kunnen bocht van omleiding ‘knip’ niet nemen: al zes geparkeerde auto’s beschadigd

Op de hoek van de Korte Winkelstraat en de Van Boendalestraat in Antwerpen raakten sinds de ‘knip’ van de Leien al zes wagens beschadigd. Dat komt omdat vrachtwagens er de omleiding moeten volgen, maar de bocht niet goed kunnen nemen.

JaTi

Het Buurtcomité Stadscampus klaagt de situatie aan op Facebook. “Hier raakten al zes wagens beschadigd omdat de Stad Antwerpen, Noorderlijn en de Lokale Politie Antwerpen weigeren, zonder gegronde reden, onze alternatieve omleiding uit te voeren…”, klinkt het. “Dagelijks moeten vrachtwagens begeleid worden omdat ze niet kunnen draaien! Wil iemand nu eens z’n verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat deze Kafka stopt? De toekomstige slachtoffers van meestal vluchtmisdrijf zullen dankbaar zijn!”

Ze plaatste er foto’s bij van wagens die over de hele flank zijn beschadigd door vrachtwagens die de scherpe bocht niet kunnen nemen. Ze moeten fel uitwijken naar links, maar het achterste deel van de camion raakt daarbij soms een geparkeerde wagen.

© Facebook Buurtcomité Stadscampus

Het kabinet Mobiliteit (N-VA) van de Stad Antwerpen was nog niet op de hoogte van de incidenten, en laat weten dat ze de situatie zal herbekijken. “We begrijpen de frustraties en zullen, zoals voorheen, op basis van objectieve parameters, de afweging nog eens maken”, zegt kabinetschef Maarten Vanderhenst dinsdag in Het Laatste Nieuws.

© Facebook Buurtcomité Stadscampus

© Facebook Buurtcomité Stadscampus

© Facebook Buurtcomité Stadscampus

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen