Supervrijwilliger Jaro overleed in 2021. Zondag 26 vindt de 3de Memorial Jaro De Bruyne plaats.© Margo Tilborghs

3de Memorial Jaro De Bruyne om supervrijwilliger te herdenken

Kalmthout -

Jaro De Bruyne (42) gekend in Kalmthout en wijde omgeving als supervrijwilliger, overleed onverwacht in mei 2021. Zondag 26 mei vindt in Heide de derde Memorial Jaro De Bruyne plaats met demonstraties van verschillende G-sporten.

“Jaro was een enthousiaste medewerker van veel verenigingen in Kalmthout. Omdat hij steeds al fietsend affiches rond bracht was hij ook ver buiten onze gemeente voor velen een bekend gezicht”, vertelt Louis van den Buijs. Hij is mede-initiatiefnemer van de Memorial Jaro De Bruyne.  

Zondag 26 mei vindt de 3de Memorial Jaro De Bruyne plaats.© IF

“Zondagnamiddag 26 mei organiseren we op en rond het voetbalveld van Heibos aan de Vredelaan verscheidene demonstraties van G-sporten. We richten officiële wielerwedstrijden in voor mensen met een beperking en er is die namiddag ook een G-voetbaltornooi”, overloopt Louis van den Buijs het programma. Er is ook G-tennis en boccia, een mikspel dat je een beetje kan vergelijken met petanque omdat je ballen zo dicht mogelijk bij een andere bal moet gooien. We maken ook een rolstoelwandeling in de directe omgeving. Naast al het sporten komen fanfare Bos en Hei en een twirlinggroep optreden.” (SDK)

Net als vorig jaar zal er nu ook een G-voetbaltornooi zijn.© IF

Memorial Jaro De Bruyne, zondag 26 mei vanaf 13.30 uur, Vredelaan, Heide-Kalmthout

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners