© W&F

© W&F

© W&F

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Erfgoed zet jeugdhuis Tel 18 in de kijker

In Ekeren en omstreken is Tel 18 een begrip. In 1962 stonden enkele bestuursleden van Neos Ekeren aan de wieg van dit befaamde jeugdhuis. Zesenvijftig jaar later tijdens Erfgoeddag 2018 zet Ekeren ‘den Tel’ in de kijker met de tentoonstelling 'Tel 18 Flashback'.

Marc Wouters

In het kader van de Erfgoeddag 2018 ‘Kiezen voor Erfgoed’ deed Neos een oproep naar Ekerenaars om foto’s, affiches en flyers in te sturen. Dit verzamelde materiaal is te bewonderen tijdens de tentoonstelling ‘Tel 18 Flashback’ in kasteel Hof De Bist, Veltwijcklaan 252. Bezoekers wandelen er letterlijk door het rijke en woelige verleden van één van de oudste, nog bestaande jeugdhuizen van ons land.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk van zondag 22 april tot en met 6 mei van 14u tot 17u. Op maandag gesloten. De tentoonstelling opent op Erfgoeddag, zondag 22 april om 10u. U bent er welkom tot 18u. Een toeristentreintje met gids rijdt langs verschillende locaties. In de Steenstraat waar het atelier van kunstenaar Raphael Debois is gevestigd, zorgt Con Amore voor een streepje muziek. De tocht eindigt aan het Tel 18 lokaal op Bunt.

Het treintje vertrekt om 13.15u en om 15.15u. Ticket: 5 euro. Een bierfiets rijdt tussen 13u en 17u naar Tel 18u. Ticket: 7 euro. info en reserveren via de website van 252cc of de cultuurantenne. Plaatsen beperkt.

http://www.252cc.be

cultuurantenne.ekeren@stad.antwerpen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER