De politie controleert regelmatig op de Ringlaan in Lummen.© Koen Luts

Koppel aangehouden bij controle in Lummen nadat het politie beledigt en verkeer hindert

Lummen -

De politie LRH heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag verkeerscontroles gedaan op de Ringlaan in Lummen. Het werd een bewogen nacht. Een koppel dat verschillende pv’s kreeg en verbaal agressief was, werd opgesloten.

Koen Luts

Aan de Ringlaan in Lummen voert de politie LRH ’s nachts regelmatig controles uit. Vrijdagnacht werd een bestuurder met een levenslang rijverbod onderschept toen hij rechtsomkeer wou maken. De betrokkene legde een positieve alcoholtest af van 1,98 promille en het voertuig werd getakeld.

Aanhoudingen

Een andere bestuurder reed de controlepost binnen met op zijn schoot een gsm die hij als GPS gebruikte. De man testte positief voor alcohol. Bovendien waren hij en zijn vrouwelijke passagier onbeleefd tegen de politieagenten. De bestuurder testte ook positief op drugs en er werd een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Omdat zijn voertuig vermoedelijk niet verzekerd was, werd het getakeld.

Het duo bleef zich lange tijd beledigend opstellen en ze belemmerden bewust het verkeer, zodat er bijna aanrijdingen ontstonden. Toen er na een uur beslist werd om de betrokkenen bestuurlijk aan te houden, zetten ze het op een lopen. De vrouw werd dadelijk gevat, interventieploegen die bijstand boden konden de man uiteindelijk ook aantreffen. Het tweetal werd bestuurlijk opgesloten. De man kreeg een pv wegens drugsgebruik, het gebruik van de gsm en niet verzekerd rijden. Allebei kregen ze een pv wegens kwaadwillige belemmering van het verkeer en voor smaad.

Een interventieploeg die nadien terugkeerde naar de Ringlaan, werd de pas afgesneden door een voertuig dat onverantwoord reed en het rode verkeerslicht negeerde. De bestuurder blies positief met 1,49 promille. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Ook deze automobilist was allesbehalve beleefd en nadat hij vertelde dat hij toch zou blijven rijden, werd zijn voertuig getakeld.

Straatracers

Daarna werden twee racende voertuigen opgemerkt door de interventieploeg. Ze reden van Lummen naar Meldert en in de gevaarlijke bocht aan de Kapel van de Beukenboom haalde een voertuig een vrachtwagen blind in. In de bebouwde kom van Meldert werd het dubbele van de toegelaten snelheid van 50 km/uur vastgesteld. De bestuurders, die een koppel bleken te zijn, werden onderschept. Ze vertelden dat ze aan het ‘spelen’ waren met elkaar. Ze erkenden het gevaar van hun inbreuken, maar toch werd hun rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken.

Burgemeester van Lummen Luc Wouters (CD&V) vindt het zorgwekkend hoe roekeloos sommige mensen rijden. “Ze brengen de veiligheid van andere bestuurders in gevaar. Het is eveneens verontrustend dat verkeersovertreders zich onbeleefd en agressief gedragen tegen onze politiediensten die zich inzetten om onze veiligheid te garanderen”, zegt Wouters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer