© Photo News

Organisatie onthult opvallende medailles voor Winterspelen in Pyeongchang

Minder dan vijf maanden voor de start van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, heeft de Zuid-Koreaanse organisatie donderdag de medailles voor het evenement voorgesteld. Het design, van de hand van Lee Suk-woo, kreeg een houten look waarbij diagonale lijnen de textuur van boomstammen voorstellen. “De boom geldt als symbool voor het werk dat in de ontwikkeling van de Koreaanse cultuur en de Spelen is gestopt”, luidde het tijdens de presentatie in Seoel.

Op de voorzijde van de medailles staan de olympische ringen, op de keerzijde worden de discipline vermeld en het logo van de Spelen. Op de rand staat ‘Olympic Winter Games PyeongChang 2018’ te lezen en dezelfde tekst in het Koreaans. Het blauwe lint dat aan de medailles hangt, heeft eveneens een betekenis. Het is immers vervaardigd uit Gapsa, een traditionele Koreaanse stof.

De medailles wegen tussen 586 gram (voor de gouden exemplaren) en 493 gram (brons). Er zijn in totaal 259 setjes gemaakt. De Olympische Winterspelen vinden volgend jaar plaats van 9 tot 25 februari.

© REUTERS

© Photo News

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Olympische Spelen