vrijdag 22 juni 2018 - Binnenland
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Meral en Mirza. RL

Mirza (8) uit Beringen gaat vandaag niet mee naar Planckendael

“Mijn zoontje gaat niet met school mee naar Planckendael uit respect voor alle dieren”

BeringenHet derde en het vierde leerjaar van basisschool Westakker uit Beverlo (Beringen) trekt vandaag naar Planckendael, zonder Mirza (8). “Uit respect voor alle dieren”, zegt mama Meral Özcan, tevens lijsttrekker voor Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Thomas JANSEN

“Mirza is zot van leeuwen”, zegt mama Meral. “Vorige week heeft hij er nog een spreekbeurt gehouden, en het is ook zijn sterrenbeeld. We moeten het hem nog vertellen, maar hij zal dus erg schrikken van het nieuws over de doodgeschoten leeuw. Daarom denken we dat het voor hem heel erg zal zijn als hij er morgen meteen naartoe zou moeten. Maar we nemen deze beslissing ook uit respect voor alle dieren. Ik vind dat Planckendael toch wat meer moeite had mogen doen om het leven van het dier te redden.”

Geen annulering

Özcan verwacht echter niet van de school dat die de uitstap alsnog annuleert. Dat is volgens de school ook niet aan de orde. “Momenteel (gisterennamiddag, red.) loopt er hier een benefiet en zijn alle leerkrachten bezig”, klinkt het aan het onthaal. “We zijn erg geschrokken van het nieuws, maar we weten uiteraard niet wat er zich bij dit voorval precies heeft afgespeeld.”

(tj)

Zoo-bezoek van Heusdense kleuters loopt opnieuw mis

Heusden-ZolderOp 1 juni ging een vijftigtal kleuters van De Toverfluit in Heusden-Zolder al naar Planckendael. Maar door het slechte weer was er niets te zien. Daarom mochten ze gisteren - gratis - nog eens terugkeren. Maar dit keer kwamen ze zelfs de bus niet uit.“Al onderweg kregen de begeleidende leerkrachten de melding dat er een leeuw ontsnapt was”, zegt directeur Marleen Indestege. “Na overleg met het park werd besloten om niet te blijven wachten en te kiezen voor de speeltuin van De Nekker in Mechelen. En bij terugkeer heb ik bij de kinderen alleen maar blije gezichtjes gezien.” (tj)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws