‘De Slimste Mens ter Wereld’: over swingers, kaalheid en sterfscènes

© VIER

Het is donderdag groen tegen rood in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Het ros bastion van Linde Merckpoel en Thibault Christiaensen wordt aangevuld door Groen-politicus Kristof Calvo. Slaagt hij erin een van hen naar huis te sturen?

nadb

Wie is de nieuwkomer?

Kristof Calvo maakt donderdag voor het eerst zijn opwachting in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Veel vertrouwen heeft hij er echter niet in.

“Ik denk dat de kans groter is dat ik de premier word van onafhankelijk Catalonië dan dat ik deze quiz win”, zegt hij. “Ik ben echt niet goed in quizzen.”

Wie zit er in de jury?

Philippe Geubels en Jan-Jaap Van der Wal zitten opnieuw samen achter de jurytafel. Een spijtige keuze, want ze zijn allebei niet echt fan van de partij Groen.

“Ik ben een beetje teleurgesteld in de partij”, zegt Philippe Geubels. “Mijn vrouw wilde lid worden, maar zij is geweigerd. Ze had niet genoeg haar onder haar oksels.”

© VIER

Welke bekentenis hadden we niet zien aankomen?

Over het persoonlijke leven van Kristof Calvo is op zich niet zo veel geweten. Daar is sinds donderdag een beetje verandering in gekomen. Hij doet namelijk de bekentenis dat het in zijn familie zit om kaal te worden. Passend, gezien zijn familienaam ook ‘kaal’ betekent.

Zelf is hij vooral bang aan het afwachten tot wanneer het zover is. Maar dan valt plots op dat Jan-Jaap Van der Wal eigenlijk al dichter aanleunt bij die kaalheid dan Calvo. “Ik zit al de hele tijd te kijken naar het kapsel van Philippe en dan denk ik: nog een paar weken!”, grapt Van der Wal.

Wat was de flauwste mop?

De flauwste mop is er opnieuw een over de tanden van Erik Van Looy. De originaliteit mag er dan wel al helemaal van af zijn, het blijft de mensen amuseren.

Philippe: “Koersen, dat is toch eigenlijk ook niks voor u he, Erik?”

Erik: “Waarom niet?”

Philippe: “Omdat jij niet genoeg tandjes hebt om bij te steken.”

Ook dit nog

Voor tien punten halen Kristof, Linde en Thibault alles uit de kast om zo geloofwaardig mogelijk hun dood te acteren. Het mag gezegd: er zitten vrij knappe prestaties tussen.

Wie mag er zich voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld noemen?

Het is nieuwkomer Kristof Calvo die zich voor één dag ‘De Slimste Mens ter Wereld’ mag noemen. Hij sprokkelde maar liefst 429 seconden bijeen. Linde moet met haar 304 seconden voor het eerst het finalespel spelen. Thibault gaat de uitdaging aan met 292 seconden.

© VIER

Hoe verliep de finale?

De finale verloopt heel snel en spannend. Linde Merckpoel en Thibault Christiaensen spelen allebei heel sterk. Tot Linde op een heel ongelukkig moment ‘stop’ zegt. Het doet haar uiteindelijk zelfs de das om. Met slechts enkele seconden verschil speelt Thibault haar naar huis.

“Het voelt als afgeschoten worden door uw eigen broer”, reageert een teleurgestelde Linde.

Wie zien we maandag?

Maandag nemen Kristof Calvo en Thibault Christiaensen het op tegen actrice Barbara Sarafian.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen