Cocaïnewasserij ontdekt in woning in Hoogstraten: “Er hing een vreemde geur”

Hoogstraten -

In Hoogstraten heeft de politie donderdag een cocaïnewasserij ontdekt. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Het drugslabo bevond zich in een woning. Er zijn nog geen arrestaties gebeurd.

Ellen Goris
Bron: BELGA

Op Klein Eyssel in Meerle (Hoogstraten) heeft de politie donderdag een cocaïnewasserij opgedoekt. “Voorlopig zijn er nog geen verdachten opgepakt”, verduidelijkt Kato Belmans van het Antwerpse parket. “Het labo was donderdag ter plaatse, de federale gerechtelijke politie voert het onderzoek.”

Hoe de politie de wasserij op het spoor is gekomen, wil het parket voorlopig niet kwijt. Een cocaïnewasserij is een soort drugslabo. Cocaïne die in andere stoffen of voorwerpen werd verstopt, wordt er weer uitgewassen om de drugs vervolgens klaar te maken voor verkoop.

Verontruste buren

Het huis en andere omgevingsfactoren gaven buren al een verontrustend verlaten en verdacht gevoel. “Soms hing er een vreemde geur in onze tuin”, merkt een buurvrouw op. Haar tuin grenst aan die van het huis waar de wasserij werd ontdekt. “Ik kon de geur niet echt thuisbrengen, het was benauwde lucht of zo.”

Hoe lang deze wasserij zich al in het huis bevond, weet ze niet met zekerheid. “Al zeker een paar jaar.” In de achtertuin van de buurvrouw heb je zicht op de volledige achtertuin van het huis van de wasserij. Wat meteen opvalt, is het lange gras en de tuin die er verwaarloosd bij ligt. “Bij de vorige bewoners was het altijd netjes, maar sinds deze mensen erin zitten, wordt er niks meer aan gedaan.”

© Ellen Goris

In de achtertuin staan twee zwarte schuurtjes waar je moeilijk binnen kan kijken door de vieze ramen. In het midden staat een oud en versleten speeltoestel. “Daar zag ik wel eens een meisje op de schommel zitten”, verklaart de buurvrouw. “Ik kan moeilijk inschatten hoe oud ze was. Ze zei in ieder geval nooit iets tegen mij.”

“Ik zag wel eens een meisje op de schommel zitten”, aldus de buurvrouw.© Ellen Goris

Naast de poort, die vaak openstond met een zak ertussen geklemd, viel de buurvrouw ook de hoeveelheid auto’s en scooters bij het huis op. “Elke ochtend ga ik met mijn hondje wandelen en ik zag altijd veel verschillende voertuigen bij het huis. Nu heb ik spijt dat ik de nummerplaten niet heb genoteerd, maar je denkt natuurlijk niet meteen aan een drugswasserij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners