Stoffel Vandoorne in Monaco.© DPPI

Stoffel Vandoorne grijpt nipt naast de pole in Monaco maar start op eerste rij

Stoffel Vandoorne start straks vanop de eerste startrij in de ePrix in Monaco. Met zijn elektrische bolide van DS Penske moest hij in de finale de Duitser Pascal Wehrlein laten voorgaan. De race start om 15 uur.

Op het stratencircuit van Monaco, waar hij gewonnen heeft in de F2 en de Formule E, plaatste Stoffel Vandoorne (DS Penske) zich vlot voor de duels. In de kwartfinale nam hij de maat van zijn teammaat Jean-Eric Vergne en in de halve finale wipte hij Nick Cassidy (Jaguar), die een foutje maakte in sector 3. Zo raakte Vandoorne in de finale tegen Pascal Wehrlein (Porsche).De Duitser bleek in de ultieme battle te sterk: 1:29.861 tegen 1:30.304 voor Vandoorne.

“In de vrije trainingen ging het niet bijster goed, maar in de kwalificaties lukte het een pak beter”, zei Vandoorne. “In het laatste duel werden de banden niet wakker, jammer genoeg. Maar we starten op de eerste rij en dat is in Monaco altijd goed. Het is toch een beetje mijn thuisrace en we rijden dit weekend met een speciale livery.”(mc)