PSG op zoek naar defensieve versterking: ruilt Rode Duivel Londen in voor Parijs?

© Action Images via Reuters

De contractbesprekingen tussen Tottenham Hotspur en Rode Duivel Toby Alderweireld zitten muurvast. De Antwerpenaar vraagt opslag, Tottenham houdt de knip op de beurs. Een verkoop deze zomer dient zich bijgevolg aan. Volgens de Britse pers zou PSG interesse hebben in de rechtsvoetige verdediger.

gvdl

De Parijzenaren zijn op zoek naar versterking in het hart van de defensie en in dat plaatje lijkt de 29-jarige Alderweireld perfect te passen. Tenminste, dat schrijft de Daily Telegraph. Met de onderlinge transfers van Luca Moura en Serge Aurier hebben beide clubs een vruchtbare relatie opgebouwd en bovendien ziet Tottenham de topverdediger liever naar het buitenland vertrekken dan naar een concurrent uit de Premier League.

Het huidige contract van Alderweireld bij de Londonse club loopt tot eind volgend seizoen en bevat een clausule waarmee de verbintenis voor één jaar kan worden verlengd. Maar dan wordt automatisch een clausule geactiveerd waardoor Alderweireld in 2020 voor een ‘schamele’ 25 miljoen euro kan vertrekken. De marktwaarde van de Belg wordt echter een pak hoger geschat waardoor Tottenham het liefst van al Alderweireld komende zomer wil verpatsen. Er zou een prijskaartje van 50 miljoen euro op het hoofd van de Antwerpenaar kleven.

Naast PSG werd eerder al de interesse van Chelsea, Manchester United en Barcelona gemeld. Alderweireld kende tot nu toe een moeilijk seizoen en moest door een hamstringblessure lange tijd toekijken.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen