© svh

Reiger voelt zich thuis aan Mechelse vlieten

In de buurt van de Melaan, de Botermarkt en de Muntstraat maakt u kans om een reiger aan te treffen die komt vissen in de Mechelse vlietjes. Het dier lijkt al vrij gewend te zijn aan mensen, maar te dichtbij komen is geen optie. Dan gaat de vogel vliegen.

Kristof Van Rompaey, Sven Van Haezendonck

Volgens perswoordvoerder Hendrik Moeremans van Natuurpunt is het een buitenkansje waar de Mechelaars maar best van genieten indien ze de kans krijgen om het spektakel te aanschouwen. Anderzijds is de kans dat je een reiger in een binnenstad aantreft volgens hem aanzienlijk groter dan pakweg twintig jaar geleden. "Toen moesten mensen nog naar de andere kant van het land reizen om er een te zien."

Dat de dieren nu ook in onze streek regelmatiger opduiken aan vijvers, waterlopen, en zelfs in de Mechelse binnenstad, is volgens Moeremans vooral te wijten aan zuiverder water. "Naarmate de waterkwaliteit toeneemt, is het een te verwachten trend dat we meer reigerachtigen zien. Zij verplaatsen zich namelijk steeds naar waar ze voedsel kunnen vinden."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER