Burgemeester Liesbeth Verstreken overhandigde Marina Kienen een ruiker bloemen namens het gemeentebestuur van Zoersel.© kma

Gemeente laat geliefde agente Marina Kienen niet zonder afscheidsfeestje vertrekken: “Al een geluk dat het in juni al EK Voetbal is”

Zoersel -

Officieel gaat ze pas vanaf 1 juli met pensioen, maar dinsdag beleefde Marina Kienen (65) haar laatste werkdag in het wijkkantoor van politie Voorkempen in Zoersel. Daar hoorde een afscheidsfeestje bij, samen met (oud-)collega’s van politie Voorkempen en het gemeentebestuur. “Ik heb al wat afgeweend deze week”, zegt Marina, die tot de laatste dag haar job graag deed.

Marina Kienen was in 1980 (!) de eerste vrouwelijke agente van het voormalige politiekorps Zoersel. Veertig jaar was ze wijkagente in Halle, de laatste 3,5 jaar werkte ze als diensthoofd op het wijkkantoor van politie Voorkempen in Zoersel. De gemeente Zoersel gaf een afscheidsfeestje in de Kapel, met onder meer oud-collega’s van de politie, maar ook van de gemeente, zoals mensen van de technische dienst die jarenlang onder het toeziend oog van Marina de markt mee hielpen opstellen.

Oude fotootjes horen ook bij een afscheid.© kma

Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) had een bloemetje bij namens het gemeentebestuur. Marina Kienen deed haar werk graag tot de laatste dag, wie kan dat zeggen?

“De maand mei zit al wat volgeboekt”, zegt ze. “Gelukkig begint vanaf half juni het EK Voetbal al, waarbij ik samen met mijn man Paul op KFC Halle - waar sommige wedstrijden worden uitgezonden op groot scherm - ga helpen. En daarna komen de kleinkinderen weer om op te vangen. Ik ga me dus wel kunnen bezighouden, maar zal de politie zeker missen.”

Collega’s van de politie Voorkempen en de gemeente Zoersel kwamen klinken op Marina Kienen.© kma

hersentumor

De dienstbaarheid en het engagement blijven erin zitten. Deze donderdag 2 mei om 20 uur speelt zanger, verteller en comedian Patrick Van Dooren uit Rijkevorsel zijn show Patje loopt weg in de Kapel in Zoersel. De volledige opbrengst gaat naar All 4 Kim, het steunfonds voor Kim uit Sint-Antonius die tegen een hersentumor-glioblastoom vecht en niet-terugbetaalde immuuntherapie in Keulen ondergaat, haar enige kans op leven. “Kim is de vrouw van mijn collega Geert”, vertelt Marina. “Ze zitten momenteel in Keulen. Ik kom hier donderdag ook helpen. De toegang is 15 euro en er zijn nog tickets. Een warme oproep om ook te komen kijken.”

www.zoersel.be/evenementen

(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners