Zingende militair uit ‘The Voice’ is klaar voor nieuwe stap: “Tijd om eigen nummers op te nemen, en dan zien we wel”

© Franky Ruysen Photography

Yoeri Mellaerts (35), de zingende militair die harten veroverde en deed smelten tijdens The Voice van Vlaanderen, timmert in alle stilte aan zijn muzikale carrière. Hij treedt op met zijn band - Yoeri in full -, geeft akoestische optredens en hoopt eind dit jaar de studio in te duiken om wat eigen nummers op te nemen. “The Voice heeft mijn ogen geopend”, aldus Yoeri.

gjs

Het was geen alledaags zicht: een stoere militair die eind vorig jaar het podium opstapte tijdens de ‘blind auditions’ van The Voice van Vlaanderen. Maar Yoeri Mellaerts (35) uit het Limburgse Wilderen raakte iedereen vanaf de eerste noot met zijn doorleefde en erg breekbare stem. De vergelijkingen met stoere kerels als Eddie Vedder waren snel gemaakt.

Uiteindelijk sneuvelde Yoeri net voor de grote finale in de zangwedstrijd, maar dankzij zijn sterke prestaties en zijn kenmerkende muts zullen de kijkers hem niet snel vergeten. “Dat was nogal een ervaring”, zegt hij een klein jaar later lachend. “Het was heel raar, want ik had nog nooit voor een publiek gezongen. Mijn moeder en broer lachten me wat uit en vroegen zich af wat ik daar toch ging doen. Maar na die eerste keer waren ze wel verbaasd en bleven ze meekomen.”

Ogen opengegaan

Voor de Limburger is een klein jaar later veel veranderd. “Mijn ogen zijn opengegaan. Daar bij The Voice heb ik beseft dat ik echt iets in de muziek wil gaan doen.” En dus zocht hij zich een bandje bijeen, waarmee hij een covergroep vormde die vorige zomer al op enkele festivals speelde. “Maar ik wil mensen raken, dus ben ik ook met een gitarist akoestisch gaan optreden. We hebben een set in elkaar geknutseld van anderhalf à twee uur. Dat doe ik zo graag, die nummers zingen in een zaaltje en zien wat het teweeg brengt bij de mensen. Stress zoals bij The Voice heb ik niet meer. Toen gaf ik twee keer over van de zenuwen, nu niet meer. Gelukkig.”

Komende zomer hoopt hij opnieuw op veel festivals te staan met zijn band, maar stiekem hoopt hij dan ook nieuwe nummers te kunnen brengen. “Ik heb wel al een liedje geschreven”, zegt Mellaerts. “En dat zou ik graag opnemen met sessiemuzikanten, want zelf speel ik geen instrument. Daarom blijf ik schrijven en hoop ik eind dit jaar enkele liedjes te hebben om de studio mee in te duiken. Als ik het doe, wil ik het meteen goed doen. Het zou geweldig zijn als daar iets goed tussenzit en het op de radio gespeeld wordt. Dat zou een droom zijn die uitkomt.”

Intussen verdeelt Yoeri zijn tijd tussen het leger, de muziek en zijn kinderen van 5 en 9, waar hij het hoederecht over heeft. “Muziek is mijn uitlaatklep, ik doe dat zo graag. Maar ik blijf realistisch. Het was voor mij al een wonder dat ik zo ver geraakt ben in The Voice. Ik vind het nog altijd raar om op het podium te staan, maar ik ben zanglessen gaan volgen en heb al duidelijk evolutie gemaakt. We zullen wel zien waar het eindigt.”

En zijn kenmerkende muts? “Op tv vroegen ze me om die telkens aan te doen, dat was kenmerkend. Maar als het 25 graden is, doe ik die niet meer aan (lacht). Ik ga niet als een onnozelaar rondlopen die dat doet. Een pet of helemaal niets zal ook wel goed zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen