© mu

Verkopers vuurwerk verhuizen

De gemeenteraad heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de ambachtelijke zone Baarle Oost vastgesteld. Daar worden de vuurwerkwinkels geherlokaliseerd.

ram

De ambachtelijke zone wordt aangelegd tussen de Alphenseweg en Oordeelstraat. “Het eerste voorstel was dat er maximaal 5 ton vuurwerk per winkel mocht opgeslagen worden”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Frans De Bont (Forum+). “Dat is aangepast naar maximaal 25 ton in totaal. De vuurwerkopslag moet bovendien gebundeld gebeuren in plaats van verspreid over het gebied. Spektakelvuurwerk mag niet aanwezig zijn. Als de zone klaar is, komt er een ruimtelijk uitvoeringsplan dat er geen vuurwerk meer mag verkocht worden in het centrum van onze gemeente.”

De vuurwerkverkoop kent een piek in de laatste twee weken van het jaar. Door de drukte ontstaat dan overlast. “Vooral parkeren is een probleem”, legt burgemeester Leo Van Tilburg (CDK) uit. “De politie regio Turnhout gaat zo veel mogelijk toezicht houden. Aan de handelaars is gevraagd om tegen eind deze maand voorstellen te doen, anders nemen we als gemeente maatregelen. Er is nog werk aan de winkel, maar ik ga er vanuit dat er deze keer minder overlast gaat zijn dan de vorige jaren.” Om het wildplassen aan te pakken, heeft het gemeentebestuur de handelaars gevraagd om duidelijk aan te geven waar klanten eventueel naar het toilet kunnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER