De stafford werd weggehaald bij zijn baasje (themabeeld).© Shutterstock

Politie haalt agressieve stafford op Linkeroever weg bij baasje

Linkeroever -

De Antwerpse politie heeft een hond weggehaald bij zijn baasje na verschillende incidenten op Linkeroever. Vorige week beet de stafford nog een andere hond. Het bleek het incident te veel.

Het wijkteam van Linkeroever ontving al enige tijd meldingen over een agressieve stafford die voor problemen zorgde met andere viervoeters. Zo waren er reeds verschillende incidenten op Linkeroever waarbij de – vaak dronken – eigenaar zijn hond niet onder controle had. “De man werd op bevel van de burgemeester verplicht om de hond op het openbaar domein steeds aan te lijnen en te muilkorven”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

Ondanks die ingreep vond vorige week donderdag een nieuw incident plaats. Toen trok de losgebroken stafford zijn muilkorf kapot op de hoek van de Gloriantlaan en Esmoreitlaan op Linkeroever en viel die een andere hond aan.

De eigenaar van die hond stapte afgelopen maandag naar de politie om klacht neer te leggen. “Daarop heeft het wijkteam samen met het hondenteam de hond in beslag genomen en overgebracht naar een dierenasiel in afwachting van een definitieve beslissing.”

 (jtp)

BEKIJK OOK. Omstaanders filmen hoe American Stafford baasje aanvalt in Mortsel, politie moet hond doodschieten:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen