Luister naar

Ingezonden: Stoppen met roken wordt bevorderd, maar waarom dan wiet legaliseren?

Nieuws
Margreet Hoven Ede
zaterdag 18 november 2017 om 03:00

Velen willen dat we in Nederland stoppen met roken en de regering doet daar dapper aan mee. En aan de andere kant gaat dezelfde regering de teelt van wiet legaliseren. Hoe dubbel is dat? <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
We maken de mooie hoofdstukken van het leven tot kostbare herinneringen.

Liefdevol ontvlechten bij een echtscheiding is mogelijk: erken elkaars menselijkheid

Midden in de storm van een echtscheiding is het mogelijk samen te kiezen voor een proces van liefdevol ontvlechten, stelt voorganger en therapeut Martin de Jong.

Theo Basoski: 'In de beleving van veel jongeren ligt er een heel groot accent op het ene moment van openbare geloofsbelijdenis. Dat werkt onnodig drempelverhogend.'

Het kerkelijke gebruik van de openbare geloofsbelijdenis heeft in deze tijd ook keerzijde

Mooi dat jonge mensen belijdenis van hun geloof afleggen. Maar het gebruik van openbare geloofsbelijdenis, zoals die in veel protestantse kerken bekend is, heeft ook nadelen, stelt studentenpastor Theo Basoski.

CU-leider Mirjam Bikker en minister Carola Schouten van Armoedebestrijding op uitslagenavond van de laatste Tweede Kamerverkiezingen.

ChristenUnie peilt de geest van de tijd onvoldoende: kiezer ziet niet waar de partij verschil kan maken

Zijn er thema’s waarvan de Nederlander zegt ‘dat is typisch de ChristenUnie’? Nee, stellen drie partijgangers uit zuid-Nederland. Zij analyseren de tegenvallende verkiezingsuitslag.

Afbeelding

Twee vrome protestanten die goed waren in de oorlog? Het was een kerkgemeenschap die Joden redde

Israëls president Isaac Herzog noemde bij de opening van het Nationaal Holocaust Museum Kees en Amanda Vissers-van der Linden uit Bussum. George Harinck zocht uit hoe zij Joden hadden gered.

David Owuor claimt de covidpandemie en andere rampen over de wereld te hebben afgeroepen als waarschuwingen van God.

David Owuor vervult misschien wel een profetie maar hij is vrijwel zeker niet Elia

De Keniaanse prediker David Owuor claimt zowel Elia als Mozes te zijn. Als er iemand opstaat en claimt ‘iets groots’ te zijn, moeten Bijbelse alarmbellen gaan rinkelen, waarschuwt Hans Frinsel.

In China, de grootste markt voor elektrische auto’s, is het crisis. BYD, dat met Tesla strijdt om de titel van grootste EV-fabrikant ter wereld, zag de verkoop in het eerste kwartaal met 42 procent dalen tot net boven de 300.000 stuks.

Havenkade staat vol Chinese elektrische auto's, maar de hype rond elektrisch rijden is over. Wat nu?

Als overheden willen dat binnen tien jaar alle nieuwe auto’s elektrisch zijn, valt aan een wettelijke verplichting niet te ontkomen, stelt Peter de Waard.