De 7 beste uittips voor deze week

Nog geen plannen voor de komende dagen? Wij geven u enkele tips voor leuke evenementen in Limburg.

mal

1. Handen uit de mouwen tijdens Dag van de Natuur

Wie dit weekend zelf een steentje wil bijdragen aan natuurbeheer, kan dat doen door zaterdag of zondag deel te nemen aan de Dag van de Natuur die op zo’n 15 plekken in Limburg wordt georganiseerd door vrijwilligers van Natuurpunt, in o.a. Neerpelt, Hoeselt, Ham, Borgloon, Lummen, Halen, Meeuwen-Gruitrode en Genk. U kunt er helpen met het wilgen knotten, maaien en bomen planten, maar krijgt ook de kans om het natuurgebied te ontdekken tijdens gegidste wandelingen. (eco)

Een volledig overzicht op www.dagvandenatuur.be

2. Verjaardagsweekend voor Japanse Tuin

Maandag is het exact 25 jaar geleden dat de Japanse Tuin de eerste bezoekers ontving. En speciaal om die verjaardag te vieren, gaan de deuren dit weekend en maandag uitzonderlijk open (ondanks de wintersluiting). U kunt natuurlijk wandelen in de tuin, maar er zijn ook fototentoonstellingen, fotoshoots en eet- en drankstandjes. Maandag wordt het ook speciaal, want dan kan u er ’s avonds terecht en is alles sfeervol verlicht. (eco)

Zaterdag en zondag, van 10 tot 17 uur. Maandag van 17 tot 22 uur.

Gouverneur Verwilghensingel 23.

Ticket: 5 euro (gratis voor -12 jaar en UiTpas).

www.visithasselt.be

3. Kunstendag voor Kinderen

Op de jaarlijkse Kunstendag voor Kinderen nu zondag kunnen kinderen (ook samen met hun ouders of grootouders) op ruim 200 plekken terecht om te knutselen, dansen, muziek te maken, een voorstelling bij te wonen, enz. Het is overal kunst op maat van peuters tot kinderen van 12 jaar. In Limburg zijn er 25 activiteiten, onder andere op C-mine in Genk, in het Modemuseum en CC van Hasselt, in het Casino in Houthalen-Helchteren en in Het Loo in Tessenderlo. (eco)

Alle info over locaties, uren en tarieven vindt u op www.kunstendagvoorkinderen.be

4. Op zoek naar beste carnavalsliedje op Carnavalissima

Welke Limburgse carnavalsvereniging maakt het beste carnavalsliedje voor het nieuwe seizoen? Dat wordt vrijdagavond beslist op Carnavalissima 2018 van Liveke. In totaal nemen 14 groepen deel aan deze wedstrijd die dit jaar plaatsvindt in het Kursaal van ‘s Gravenvoeren. U kan een verkorte versie van de liedjes trouwens nu al beluisteren via de website en meestemmen voor de publieksprijs. (eco)

Vrijdagavond 24 november.

Boomstraat.

Ticket: 7 euro.

www.liveke.be/carnavalissima_liedjes_2018

5. Tweejaarlijkse fototentoonstelling Renovisie

© René Duchateau

Dit weekend organiseert fotoclub Renovat de tweejaarlijkse foto-expo Renovisie in de Boogaard. U kan er kijken naar meer dan 200 werken van 20 leden en naar de genomineerde foto’s van de fotowedstrijd ‘Limburgse Natuur’. Er zijn ook twee Indonesische gastexposanten. Kers op de taart zijn de digitale showprojecties op een groot scherm van 28 vierkante meter met bijbehorende muziek. (eco)

Zaterdag van 13 tot 22 uur, zondag van 10 tot 20 uur.

Capucienessenstraat 8.

Gratis toegang.

www.renovat.be

6. Jubileumeditie Winterland van start

De tiende editie van Winterland gaat dit weekend van start. Wat kan u zeven weken lang verwachten? Een overdekte ijspiste, een huis van de Kerstman (vanaf 9 december), een kerstmarkt met tientallen standhouders uit 11 landen, drankkraampjes, reuze kerstballen, een Grand Carrousel, een achtbaan en andere attracties, een Aspen Lounge, enz. (eco)

Tot 7 januari, dagelijks open tot 22 uur.

Kolonel Dusartplein.

Gratis toegang (schaatsbaan betalend).

www.winterland.be

7. Reuze Baby- en Kinderrommelmarkt in Limburghal

Meer dan 500 standhouders stallen zaterdag en zondag hun leukste tweedehands baby- en kinderspullen uit in de Limburghal. U kunt er rustig snuisteren tussen het speelgoed, kleding, boekentassen, kinderfietsen, enz. Voor kinderen is er animatie of opvang voorzien. De markt is een organisatie van Vibez/De Voorzorg. (eco)

Zaterdag en zondag, van 10 tot 16.30 uur.

Jaarbeurslaan 6.

Ticket: 4 euro (gratis voor -12 jaar).

www.devoorzorg.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer