Rallylegende test nieuw speeltje op landingsbaan van Belgische luchthaven

© if

© if

© if

© if

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De luchthaven van Oostende leek vrijdagavond even een showroom van een garage. Een stunt van Garage Devisch, met als hoogtepunt een testrit op het tarmac in ‘Top Gear’-stijl.

dji

Garage Devisch, met vestigingen in Eernegem, Veurne, Oostkamp, en Oostende (outlet), huurde vrijdagavond de luchthaven af om de Hyundai Kona en de i30 N-serie voor te stellen. Devisch organiseerde zaterdag en zondag een lanceringsweekend in de vestigingen, maar het hoogtepunt vond dus plaats op vrijdagavond op een externe locatie: de terminal én het tarmac van de internationale luchthaven Oostende-Brugge.

Special act

Honderden genodigden volgden het spektakel, dat om 20 uur van start ging. Eerst met een special act met de Kona, gevolgd door een testrit met de i30 N. “We hadden toestemming om de i30 N, een opgefokte i30 met 280 pk, uit te testen op het tarmac in ware ‘Top Gear’-stijl”, zegt zaakvoerder Christophe Devisch. De ‘stig’ van dienst was rallylegende Paul Litaer.

Waar normaal vliegtuigen landen en opstijgen, mocht Litaer de nieuwe wagen testen en enkele stunts tonen. Vijf gelukkigen werden uitgeloot om als copiloot te fungeren. “We zijn Paul Litaer, Marc Noppe en Dieter Naeyaert dankbaar om de rallytest mogelijk te maken. Zij hebben 3 uur de kou getrotseerd om de stunt te kunnen realiseren. Iedere copiloot was achteraf laaiend enthousiast”, besluit Christophe Devisch.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen