© REUTERS

Voormalige Wimbledon-winnares Jana Novotna op amper 49-jarige leeftijd overleden

De tenniswereld is in rouw. Maandag werd bekend dat Jana Novotna op amper 49-jarige leeftijd is overleden. De Tsjechische vocht al lang tegen kanker en stierf in het bijzijn van haar familie in haar thuisland.

vtvn

Novotna kennen we het best als de vrouw die in 1998 Wimbledon op haar naam schreef. Ze versloeg toen de Franse Nathalie Tauziat. De Tsjechische schopte het in het enkelspel bij de vrouwen tot nummer twee van de wereld. In het dubbelspel stond ze lang op nummer één en won ze liefst twaalf Grand Slam-titels. Ook in het gemengd dubbel won ze er vier.

Daarnaast pakte ze ook drie olympische medailles, met twee zilveren plakken in het dubbelspel (1988 en 1996) en een bronzen in het enkelspel (1996). In 1998 won ze met Tsjechië de Fed Cup.

Novotna werd in 2005 ingewijd in de International Tennis Hall of Fame. “Jana was een inspiratie voor iedereen die haar leerde kennen, zowel op als naast de court. Haar stel zal altijd blijven schitteren”, reageerde WTA CEO Steve Simon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer