© BELGA

Minister Peeters schakelt opnieuw touringcarbedrijven in voor versterking schoolritten van De Lijn

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) heeft De Lijn opnieuw de opdracht gegeven om vanaf 15 april versterkingsritten in te leggen op plaatsen waar er capaciteitsproblemen zijn met schoolritten. De Lijn zal daarbij een aantal versterkingsritten laten uitvoeren door private touringcarbedrijven. De minister maakt daarvoor 350.000 euro vrij. Dat heeft ze donderdag bekendgemaakt.

Bron: BELGA

In de marge van een gedachtewisseling in het parlement over de uitrol van basisbereikbaarheid zei minister Peeters donderdag dat het belangrijk is dat De Lijn constant bijstuurt zodat reizigers vlot hun bestemming kunnen bereiken. Dat geldt ook voor leerlingen. Zij moeten vlot op school kunnen geraken. 

Omdat er op sommige schoolritten sprake is van capaciteitsproblemen, voorziet De Lijn nu al versterking door bijvoorbeeld gelede bussen in te leggen of door een beroep te doen op de exploitanten.

“Maar er is meer vraag waardoor De Lijn de komende maanden een aantal versterkingsritten zal laten uitvoeren door touringcarbedrijven”, aldus minister Peeters. Het is niet de eerste keer dat die private autocarbedrijven worden ingeschakeld voor versterkingsritten. 

Bij zo’n versterkingsrit volgt een touringcar continu achter een andere bus. “Zo willen we op bepaalde schoolritten de capaciteit verhogen. Het gaat voornamelijk over schoolritten in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen”, legt de minister uit. De minister trekt voor de versterkingsritten 350.000 euro extra uit. 

Om de capaciteitsproblemen op een structurele manier aan te pakken worden voor het nieuwe schooljaar 2024-2025 aangepaste dienstregelingen uitgewerkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer