Een vorige editie van de StigWa-run.© Bethanië ggz

Loop eens door gemeentehuis en brandweerkazerne tijdens Inside-Out-Run Bethanië

Zoersel -

Bethanië ggz organiseert woensdag 15 mei weer de Inside-Out-Run in het eigen groen domein in Zoersel. Deelnemers lopen o.a. doorheen de gebouwen. Op die manier wordt aandacht gevraagd voor geestelijke gezondheidszorg.

Eén op vier Vlamingen kampt ooit in zijn leven met psychische problemen. Ze moeten naast hun ziekte ook nog opboksen tegen de vooroordelen die er op mentale gezondheidsproblemen rusten.

De kinderen lopen ook.© Bethanië ggz

Om dit taboe verder te doorbreken, geestelijke gezondheid extra in de kijker te zetten en geïnteresseerden te laten kennismaken met het domein, organiseert Bethanië ggz op woensdag 15 mei de zevende ‘Inside-Out-Run’.

Het parcours van 5 of 10 kilometer leidt lopers doorheen de gebouwen van de zorgvoorziening, het administratief centrum van de gemeente Zoersel en de kazerne van Brandweer Zone Rand Post Sint-Antonius. Onderweg worden lopers getrakteerd op muziek en luide aanmoedigingen.

© rr

Kinderen kunnen om 17 uur deelnemen aan de Kids Run: een korte lus vol obstakels. De eerste wave van 5 en 10 kilometer start om 18 uur, met elk half uur een nieuw vertrek tot 19.30 uur. Voor supporters is het heerlijk toeven op het centrale plein aan het basketveld.

Samen lopen en samen zijn, werkt verbindend. Supporters zijn ook welkom. Deelnemen aan de 5 of 10 kilometer kost 5 euro (externen).

Liefst vooraf inschrijven via www.bethanie-emmaus.be

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners