© Politie

Verdachte van verkrachting 69-jarige vrouw blijft in de cel

Sint-Niklaas -

De raadkamer in Dendermonde heeft vrijdag beslist dat de 28-jarige man uit Antwerpen die wordt verdacht van een home-invasion en verkrachting van een 69-jarige vrouw in Sint-Niklaas, een maand langer in de cel blijft.

 De verdachte belde op zondag 3 maart thuis aan bij de nietsvermoedende vrouw. Toen ze deur opende, werd ze door hem overmeesterd en meegesleurd naar de woonkamer. Daar gaf hij haar enkele rake klappen en vergreep zich aan haar. Hij zei dat stemmen in zijn hoofd hem dat opdroegen.

LEES OOK. Politie verspreidt opsporingsbericht voor home-invasion en verkrachting van 69-jarige vrouw in Sint-Niklaas: “Verdachte zei dat hij luisterde naar stemmen in zijn hoofd”

Daarna stal hij de gsm en wat cash geld van de vrouw en vluchtte hij weg naar het station van Sint-Niklaas, waar hij de trein richting Antwerpen nam. Hij was echter duidelijk herkenbaar op camerabeelden en nadat de politie een opsporingsbericht van hem verspreidde, kon hij worden ingerekend. De verdachte is een 28-jarige man van Somalische afkomst uit Antwerpen.

LEES OOK. Twintiger opgepakt op verdenking van home-invasion en verkrachting van 69-jarige vrouw

De twintiger werd aangehouden. Vrijdag moest hij in Dendermonde voor de raadkamer verschijnen, die zijn aanhouding bevestigde. Hij blijft nog voor minstens een maand in de cel. (pvs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER