© Patrick Hattori

Verzoeningsgesprekken met Mechelse politie over racistische foto

De Mechelse burgemeester Bart Somers (Open Vld) houdt interne infosessies bij de politie. Over de inhoud wil Somers niets kwijt, maar er zou vooral gesproken worden over de zaak van de agent die een racistische memo over Jinnih Beels verspreidde.

tdk

Op 16 april behandelt de Mechelse correctionele rechtbank het dossier van hoofdinspecteur Bert V.L. Hij moet zich verantwoorden voor het verspreiden van een racistisch pamflet waarop toenmalig diversiteitscommissaris Jinnih Beels afgebeeld was. Bij de foto stonden de woorden En waarom zou ik jou een hand geven? Jou kleur staat mij niet aan.

Steun van collega’s

Toen de zaak enkele weken geleden een eerste keer voor de rechtbank kwam, kreeg Bert V.L. openlijk de steun van veertig collega’s. De hele zaak ligt dan ook heel gevoelig binnen het Mechelse politiekorps en heeft voor heel wat ophef gezorgd. Verscheidene politiemensen verklaarden onlangs in onze krant dat de foto werd verspreid omdat Jinnih Beels zélf enkele malen weigerde een hand te geven. Als reactie op die houding werd de foto via een interne WhatsApp-groep verspreid.

Deze week houdt de burgemeester drie infosessies over de zaak, met de bedoeling het vertrouwen zo veel mogelijk te herstellen.

“Het gaat om interne personeelsvergaderingen. Over de inhoud kan ik dan ook niks zeggen”, reageerde Somers gisteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER