Joost Klein mocht niet meedoen aan het Songfestival maar scoort wel grotere hit dan winnaar

© reuters

Gediskwalificeerd worden op het Eurovisiesongfestival is kennelijk goed voor je populariteit. Joost Klein verovert de Europese hitlijsten met zijn Songfestivalinzending ‘Europapa’. Het nummer werd inmiddels bijna 70 miljoen keer beluisterd op Spotify en prijkt in 10 Europese landen in de top 5 van meest afgespeelde nummers.

Wver

In België, Nederland, Estland, Letland en Litouwen staat het nummer van Joost Klein op 1 op Spotify. Wereldwijd staat het op de 31ste plaats van de meest afgespeelde nummers van de week. Daarmee geeft de Nederlandse Klein songfestivalwinnaar Nemo het nakijken. De Zwitserse inzending ‘The code’ van Nemo moet het stellen met een 44-ste plaats.

In Nederland heeft Joost Klein opnieuw de koppositie in de Single Top 100 veroverd met zijn nummer. In de singlelijst van samensteller GfK Dutch Charts stond het lied vorige week nog op nummer 3. Ook in de Top 40 van Qmusic staat de zanger met het nummer weer bovenaan de hitlijst bij onze noorderburen, nadat hij daar vorige week nog op plek 7 stond.

Klein heeft ook een plekje veroverd in de Britse single top 100. Volgens samensteller Official Charts Company komt de Nederlandse zanger met ‘Europapa’ op de 37e plaats binnen in de lijst.

Joost Klein plaatste zich eerder deze maand voor de finale van het Eurovisie Songfestival. De man zou met zijn nummer ‘Europapa’ als vijfde aantreden in de wedstrijd, maar hij werd enkele uren voor de uitzending uitgesloten door organisator EBU. Hij zou een cameravrouw hebben bedreigd. Het was voor het eerst in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival dat een kandidaat tijdens het evenement werd gediskwalificeerd. Joost moet zich voor het incident begin juni verantwoorden voor de rechtbank in het Zweedse Malmö.